Thumbnail

Ποια λάθη κάνεις στο μανικιούρ σου; Ποια λάθη κάνεις στο μανικιούρ σου;

Αν θες να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι, θα πρέπει να τα διορθώσεις
Δεν είσαι μανικιουρίστα, αλλά από τη στιγμή που επιλέγεις να φροντίσεις μόνη σου τα νύχια σου, δες ποια λάθη μπορείς να αποφύγεις.

Κόβεις τα πετσάκια

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το να κόβεις τα πετσάκια των νυχιών σου είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Τα πετσάκια αποτελούν ένα προστατευτικό φράγμα, το οποίο κρατάει τα βακτήρια μακριά, επομένως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εφαρμόσεις λίγο αμυγδαλέλαιο σε κάθε νύχι ξεχωριστά και στη συνέχεια να σπρώχνεις τα πετσάκια προς τα μέσα με το ειδικό ξυλάκι.

Εφαρμόζεις περισσότερες από δύο στρώσεις χρώματος

Δύο στρώσεις βερνίκι είναι αρκετές. Αν περάσεις και τρίτη στρώση, ακόμη και αν το χρώμα το βερνικιού είναι απαλό, θα καταλήξει παχύ, κολλώδες και απαίσιο. Επίσης, να έχεις υπόψη ότι όσο πιο παχιά είναι μία στρώση τόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζει.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις εάν σπάνε τα νύχια σου

 Παραλείπεις το βερνίκι βάσης

 Η βάση αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι του μανικιούρ σου, αφού επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή του χρώματος και προστατεύει το νύχι από τυχόν λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσει ένα σκούρο βερνίκι.

Παραλείπεις το top coat

Το top coat είναι αυτό που θα βοηθήσει το μανικιούρ σου να μείνει αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες. Κάθε δύο ημέρες μπορείτε να το ανανεώνεις. 

Διάβασε ακόμη: Γιατί τα nude νύχια θα γίνουν τα αγαπημένα σου

 Αφήνεις το βερνίκι έξω από τα νύχια

Κανείς δε θεωρεί απαραίτητο να βάφεις άψογα τα νύχια σου, χωρίς το βερνίκι να ξεφεύγει από την περιοχή των νυχιών. Το λάθος σου είναι, όμως το γεγονός ότι αφήνεις τους λεκέδες και δεν τους βγάζεις. Αφού ολοκληρώσεις το μανικιούρ σου, βάλε λίγο ασετόν σε μια μπατονέτα και σβήσε τους λεκέδες. 

Πηγή 

Home