Thumbnail

Γιατί ελκεί τόσο πολύ τους άνδρες το κόκκινο κραγιόν; Γιατί ελκεί τόσο πολύ τους άνδρες το κόκκινο κραγιόν;

Μια έρευνα απαντά...
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ οι άνδρες έλκονται πάρα πολύ από τα κόκκινα χείλη.

Αυτό είναι κάτι που πιθανόν να γνωρίζεις. Ίσως μάλιστα να ανήκεις στις γυναίκες που χρησιμοποιούν το κόκκινο κραγιόν ως μυστικό τους όπλο. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ο λόγος που αυτό το κλασσικό προϊόν μακιγιάζ εξιτάρει τους άνδρες. 

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να απαντήσει ότι το κόκκινο χρώμα έλκει ερωτικά τους άνδρες κυρίως υποσυνείδητα. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουν περισσότερη ώρα (7,3 δευτερόλεπτα) σε μια γυναίκα με κόκκινα χείλη από ό,τι σε μια γυναίκα που φοράει άλλο χρώμα κραγιόν ή καθόλου.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα λοιπόν το κόκκινο κραγιόν «δουλεύει» αν θέλουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Άλλωστε όπως πολύ καλά ξέρεις το κόκκινο κραγιόν μπορεί να φωτίσει κατευθείαν το πρόσωπό σου ακόμα και όταν είσαι εντελώς άβαφη και να σε μεταμορφώσει από τη γυναίκα της διπλανής πόρτας σε μία μυστηριώδη τύπισσα.

Η Diane Ackerman, συγγραφέας του βιβλίου «Α natural histοry of the senses», επισημαίνει πάντως πως ανθρωπολογικά τουλάχιστον το κόκκινο χρώμα στα γυναικεία χείλη συμβολίζει τη γονιμότητα. 

 

Διαβάστε επίσης: Ποιά χρώματα θα κυριαρχήσουν στα κραγιόν την Άνοιξη;

Home