Thumbnail

5 λάθη που κάνεις στα φρύδια σου και δείχνεις μεγαλύτερη 5 λάθη που κάνεις στα φρύδια σου και δείχνεις μεγαλύτερη

Tips που θα σε βοηθήσουν να τα περιποιείσαι σωστά
Τα τελευταία χρόνια η περιποίηση των φρυδιών απασχολεί την καθημερινή beauty routine κάθε γυναίκας. Αυτό είναι γεγονός πως έχει κινητοποιήσει και τον κόσμο της ομορφιάς που εκτός από το να εφευρίσκει συνεχώς νέα προϊόντα για τα φρύδια έχει ξεσηκώσει και διάφορες τάσεις, όπως το eye brow lamination και τα soap brows.

Αυτό ωστόσο που έχουμε όλες αντιληφθεί είναι πως το σωστό σχήμα μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας, ενώ η τάση που τα θέλει περιποιημένα και πλούσια τα τελευταία χρόνια, μας έβαλε στη διαδικασία να ασχοληθούμε περισσότερο μ' αυτά απ' ότι παλαιότερα.

Διάσημα μοντέλα όπως η Cara Delevingne έχτισαν ολόκληρες καριέρες χάρη στα φρύδια τους, ενώ supermodels της Victoria's Secret όπως η Rosie Huntington-Whiteley αποκάλυψαν πως αρνούνται να βγουν από το σπίτι αν πρώτα δεν τα περιποιηθούν. 

Διάβασε επίσης: Ολίβια Κωνσταντινίδη: Σου δείχνει πώς να κάνεις το μακιγιάζ της Hailey Bieber που είναι τέλειο για εσένα που θα γίνεις νονά

Κακά τα ψέματα, τα περιποιημένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο το σχήμα του προσώπου μας, και το μακιγιάζ μας μοιάζει ατέλειωτο αν δεν ασχοληθούμε μ' αυτά.

Ποιά είναι όμως εκείνα τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε στην περιποίησή τους και αντί να μας κολακεύουν μας προσθέτουν χρόνια και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε;

1.  Βγάζεις υπερβολικά τα φρύδια σου

Τα πολύ λεπτά φρύδια εκτός του ότι είναι ξεπερασμένα μας προσθέτουν χρόνια ενώ η τοξωτή γραμμή μας κάνει να δείχνουμε συνεχώς ξαφνιασμένες. Αν, δυστυχώς έχεις βγάλει υπερβολικά τα φρύδια σου λόγω της μόδας περασμένων δεκαετιών και είναι δύσκολο να τα μακρύνεις, ακολούθησε την συμβουλή της αισθητικού σου, ενώ αν για κάποιο λόγο αυτό είναι αδύνατο, μην ανησυχείς, υπάρχει πάντα και η βοήθεια του μακιγιάζ. Επίσης, σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την βοήθεια του καστορέλαιου ή άλλων φυσικών ελαίων που ενισχύουν την τρίχα. 

2. Δεν βάφεις τα φρύδια σου

Τα φρύδια με κενά μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες γι' αυτό είναι σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα μακιγιάζ και την περιποίησή τους. Αν καλύψεις τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών ή μια μάσκαρα φρυδιών θα δεις αμέσως την διαφορά και τη νεανική όψη στο πρόσωπό σου. Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε microblending φρυδιών, το οποίο έχει αρκετά φυσικό αποτέλεσμα και διαρκεί από ενάμιση έως και τρία χρόνια.

eyebrows

3. Βάφετε τα φρύδια σας σε πολύ σκούρα απόχρωση

Γεμίζοντας τα φρύδια σου με ένα προϊόν σε πιο σκούρα απόχρωση το αποτέλεσμα είναι «βαρύ» και κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει ''σκληρό'' και τα χαρακτηριστικά σου άγρια. Προτίμησε ένα στο φυσικό σου χρώμα και όταν τελειώσεις το μακιγιάζ σου χτένισε τα φρύδια σου με το βουρτσάκι ώστε να μην δείχνουν πιο φυσικά.

4.Τα αφήνεις να μακρύνουν υπερβολικά

Σίγουρα τα πυκνά, φυσικά φρύδια είναι τα τελευταία χρόνια πολύ στη μόδα και η αλήθεια είναι πως δείχνουν πολύ όμορφα όταν είναι περιποιημένα. Αν όμως τα αφήσεις να μακρύνουν πολύ,χάνεται το σχήμα τους και δείχνουν απεριποίητα. Σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να πάρεις ένα ψαλιδάκι και να τα τριμάρεις ελάχιστα.

5. Αφήνεις τα φρύδια σου λευκά ή γκρι

Αν δε θες να παρέμβεις στο χρώμα των φρυδιών σου, παρόλο που γνωρίζεις ότι το γκρι χρώμα τους σου προσθέτει χρόνια, τότε πολύ καλά κάνεις και αφήνεις το φυσικό τους χρώμα. Διαφορετικά μια επίσκεψη στην αισθητικό σου θα σου λύσει το πρόβλημα. 

Διάβασε επίσης: Siren Lips: To viral trend στο TikTok για σέξι χείλη

Home