Thumbnail

Πώς θα βρεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει Πώς θα βρεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει

4 tips που θα σε βοηθήσουν
Μπορεί να ''ζηλεύεις'' το κόκκινο ή ένα ψυχρό ξανθό είναι αυτό που θα ήθελες να έχεις... Ωστόσο έχεις διαπιστώσει πως τέτοιες αποχρώσεις σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη ή πολύ απλά δεν σου ταιριάζουν καθόλου.

Όλες παρασυρόμαστε από όσα βλέπουμε να εμφανίζονται καθημερινά μπροστά μας στο Instagram ή στο Pinterest, κι αν ανήκεις στα κορίτσια που λατρεύουν να διαβάζουν τα διάφορα beauty blogs, σίγουρα κάποιες στιγμές νιώθεις πως οι τάσεις στον χώρο της ομορφιάς σε επηρεάζουν όσο κι αν δεν το θες.

Αν μάλιστα είσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου που σκέφτεσαι μια αλλαγή, τότε το χρώμα στα μαλλιά σου είναι αυτό που ξέρεις ότι θα κάνει ουσιαστική διαφορά στην εμφάνισή σου. Το ζήτημα είναι να σου ταιριάζει.

Πριν θυσιάσεις λοιπόν το ζεστό φυσικό καστανό σου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για να βρεις εκτός από το σωστό χρώμα και τον σωστό τόνο και να ρίξεις μια ματιά στα πιο κάτω tips. 

Οι τρεις βασικές κατηγορίες είναι οι ψυχροί, οι ζεστοί και οι ουδέτεροι τόνοι. Διάλεξε έναν τόνο ο οποίος είναι αντίθετος από τους υποτόνους της επιδερμίδας σας. Δηλαδή, αν έχεις ζεστούς υποτόνους, καλύτερα να επιλέξεις μια ψυχρή απόχρωση και αντίστροφα. Αν πάλι έχεις ουδέτερο τόνο επιδερμίδας, τότε είσαι αφού έχεις περισσότερες επιλογές!

1. Ψάξε για συγκεκριμένα χρώματα

Ο ψυχρός τόνος επιδερμίδας έχει ροζ και λαδί υποτόνους, ενώ το θερμό δέρμα έχει κίτρινους και χρυσούς υποτόνους. Αν πάλι έχεις έναν συνδυασμό τότε ανήκεις στην κατηγορία των ουδέτερων τόνων.

2. Ταυτίσου με την σωστή διάσημη

Όταν ψάχνουμε έμπνευση, οι περισσότερες απευθυνόμαστε στις αγαπημένες μας celebrities. Η παγίδα βρίσκεται στο να διαλέξουμε τη σωστή διάσημη, δηλαδή αυτή που έχει πολύ κοντινά χρώματα με τα δικά μας. Αν είσαι για παράδειγμα μελαχρινή, καλύτερα άσε τις φωτογραφίες της Blake Lively και πιάσε την Victoria Beckham ή την Emily Ratajkowski.

3. Το μυστικό βρίσκεται στις φλέβες σου 

Γνωρίζεις ότι το χρώμα στις φλέβες των καρπών μας μας λέει πολλά για τα χρώματα που μας ταιριάζουν. Αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μοβ, τότε έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας, ενώ αν είναι πράσινες, έχεις θερμό τόνο.

4. Τα μάτια τα λένε όλα

Αν έχετε μικρές χρυσές κηλίδες στα μάτια σας, τότε μάλλον έχετε ζεστό τόνο επιδερμίδας. Αν έχετε μπλε ή πράσινες, τότε μάλλον έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας.

 

Διάβασε επίσης: Ποια χρώματα μαλλιών θα υιοθετήσουμε το 2019

Home