Thumbnail

Γιατί πρέπει να εντάξεις το scrub μαλλιών στην ρουτίνα ομορφιάς σου; Γιατί πρέπει να εντάξεις το scrub μαλλιών στην ρουτίνα ομορφιάς σου;

Έξτρα bonus μια σπιτική συνταγή για να φτιάξεις το ΣΚ
Μπορεί μέχρι σήμερα να παραμελούσες αυτή την έξτρα διαδικασία στην ρουτίνα ομορφιάς σου, όμως από σήμερα κιόλας καλό είναι να την εντάξεις στα απαραίτητα της εβδομάδας.

Κι όμως, το scrub μαλλιών παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όσο το scrub για το σώμα και για το πρόσωπό μας.

Το τριχωτό της κεφαλής είναι εξίσου ένα σημαντικό κεφάλαιο στην περιποίηση, που ομολογουμένως, οι περισσότερες ξεχνάμε. Αν το καλοσκεφτείς η υγεία των μαλλιών μας, δεν αφορά μόνο την τρίχα αλλά το τριχωτό και τους θύλακες των τριχών που υπάρχουν εκεί.

Γι' αυτό ιδιαίτερα αν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, κι αυτά αργούν να μεγαλώσουν, ή μακραίνουν λεπτά και αδύναμα τότε το πιθανότερο ο λόγος να είναι το τριχωτό σου.

Το τριχωτό παίζει τεράστιο ρόλο τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην υγεία της τρίχας, λόγω των θυλάκων οι οποίοι θεωρούνται ζωντανά κύτταρα. Αν βέβαια, αυτοί φράξουν από ρύπους, έλαια και υπολείμματα styling, τα μαλλιά δε θα μεγαλώσουν ποτέ. 

Διάβασε επίσης: Tips για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου στη βροχή

Εμείς βρήκαμε για εσένα μια εύκολη σπιτική συνταγή που καλό είναι να φτιάξεις σήμερα κιόλας και να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα.

Θα χρειαστείς: 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή δαφνέλαιο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 3 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά για να φτιάξεις μια πάστα και κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά σε στεγνά ή νωπά μαλλιά με απαλές κινήσεις ώστε να μην ερεθίσεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό το scrub και εφάρμοσε μια μάσκα ενυδάτωσης ή συνέχισε κανονικά το λούσιμό των μαλλιών σου.

Διάβασε επίσης: Δωροθέα Μερκούρη: Σου δείχνει ένα απλό τρικ για να καμουφλάρεις τις άσπρες τρίχες

Home