Thumbnail

2 DIY θεραπείες για να μεγαλώσουν γρήγορα τα νύχια σου 2 DIY θεραπείες για να μεγαλώσουν γρήγορα τα νύχια σου

Με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου
Για να βοηθήσετε τα νύχια να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στην κουζίνα σας. Και ναι, θα χρειαστείτε μόνο 2 συστατικά!

Σύμφωνα με μελέτες, τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν μόνο κατά περίπου 0,2 εκατοστά κάθε μήνα. Γι΄αυτό αν θες μακριά περιποιημένα νύχια και σιχαίνεσαι τα ψεύτικα, καλό θα είναι να μπεις άμεσα στην κουζίνα σου. 

Βρήκαμε και σου προτείνουμε δύο φυσικούς τρόπους λοιπόν να ενδυναμώσεις τα νύχια σου και να πετύχεις το στόχο σου.

Με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί το καλύτερο φυσικό συστατικό γι' αυτή τη δουλειά. Χάρη στην βιταμίνη Ε που περιέχει, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, διορθώνει τις βλάβες και θρέφει σε βάθος.

Γι' αυτό πριν κοιμηθείς, άπλωσε ζεστό ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια και κάνε μασάζ. Αν μάλιστα φορέσεις και γάντια, θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Με πορτοκάλι ή λεμόνι

Το πορτοκάλι ή το λεμόνι λειτουργεί ως φυσικό booster για τα νύχια. Η μεγάλη συγκέντρωση σε βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, βασικού δομικού συστατικού των νυχιών, ενώ η περιεκτικότητα σε φολικό οξύ συντελεί στη γρηγορότερη ανάπτυξή τους. Το λεμόνι επίσης χάρη στις λευκαντικές του ιδιότητες εξαφανίζει τους κίτρινους λεκέδες και τα υπολείμματα βερνικιών από τα νύχια.

Σε ένα μπολ ανάμειξε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με 3 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο και αφού θερμάνεις το μείγμα, βύθισε στο υγρό τα δάχτυλά σου για 10 λεπτά και μετά ξέπλυνε με ζεστό νερό. 

Μπορείς επίσης να γεμίσεις ένα μπολ με φρέσκο χυμό από πορτοκάλια και να βουτήξεις τα δάχτυλά σου για 10 λεπτά. Αφού τα ξεπλύνεις άπλωσε μια ενυδατική χεριών.

Διάβασε ακόμα: Το λάθος που κάνει τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν

 

Home