Thumbnail

Κύπρια συγγραφέας θύμα ενδοοικογενειακής βίας (Βίντεο) Κύπρια συγγραφέας θύμα ενδοοικογενειακής βίας (Βίντεο)

Ανοίγει την καρδιά της και μιλά για τη σχέση που τη στιγμάτισε
Η Μαρία Ιωάννου - Γκέμμα είναι μια Κύπρια λογοτέχνιδα η οποία βίωσε την ενδοοικογενειακή βία, κι αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά σχετικά για την άσχημη εμπειρία που τη στιγμάτισε.

Σε μια εξομολόγησή της στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για την εκπομπή 24 ΩΡΕΣ του Alpha Κύπρου, η Μαρία Ιωάννου - Γκέμμα γίνεται σύμβολο δύναμης για όσους πιθανόν να αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο.

"Οι μελανιές στο σώμα φεύγουν εύκολα, αλλά της ψυχής όχι". 

Η ίδια βρισκόταν σε μία σχέση που τραυμάτισε την ψυχή της, καθώς η ενδοοικογενειακή βία δεν αφορά μόνο σωματική κακοποίηση αλλά και ψυχολογική, κι ίσως αυτή να είναι για πολλούς λόγους χειρότερη.

Η Κύπρια συγγραφέας πέρασε από στάδια κακοποίησης και κατάθλιψης, σαν να βρισκόταν σε μια "φυλακή", απ' την οποία ωστόσο κατάφερε να "αποδράσει".

Για τον λόγο αυτό, γίνεται πρότυπο για τους ανθρώπους που παραμένουν σε καταστάσεις τοξικές και μη υγιείς, ώστε να βρουν τη δύναμη να αποχωρήσουν και να ξαναβρούν τη χαρά και την ηρεμία τους.

Στην εκπομπή με τη συνέντευξη της Μαρίας, η οποία θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο, θα δούμε ποια ήταν η αντιμετώπιση της κυπριακής κοινωνίας, των Aρχών, αλλά και των οικείων της προσώπων.

Δες πιο κάτω το trailer της εκπομπής 24 ΩΡΕΣ:

Διάβασε ακόμα: Hope for children (βίντεο): H Άντρια Νεοκλέους και η Τάνια Μασιά μάς μιλούν για το αξιόλογο έργο του ανθρωπιστικού Oργανισμού

Σχετικά με τη Μαρία Ιωάννου - Γκέμμα:

Γεννήθηκε μια Τρίτη χαράματα, Δεκέμβρη του 1968, σ’ ένα χωριό κοντά στη Λευκωσία. Το 1974, με την τουρκική εισβολή, τη δέχτηκε το χωριό της μάνας της το Μοσφίλι, που δεν το έχει ο χάρτης, ένα χωριουδάκι ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα. Το 1981, εκεί που άρχισε να ριζώνει, ο άνεμος τη μετέφερε ξανά στη Λευκωσία. Το 1986 τη βρίσκει με μια βαλίτσα πάλι στο χέρι στην Αθήνα για σπουδές στη Φιλοσοφική.

Το 1992 επιστρέφει στην Κύπρο. Η ζωή της αλλάζει εντελώς το 1995 με τον ερχομό της κόρης της Ιφιγένειας. Τα θρανία την καλούν και πάλι το 2003 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία.

Το ταξίδι της συνεχίζεται με συντρόφους πάντα μια βαλίτσα, ένα μολύβι κι ένα κομμάτι χαρτί. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές

  • Αύριο λοιπόν… (2016 Ιωλκός)
  • Χρωματιστό μου γκρίζο (2017 ΦΥΛΛΙΣ)

 

Διάβασε επίσης:

Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν «Φωνή»

Εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

 

Πηγή

Home