Thumbnail

Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη για το τελευταίο βράδυ του Μαχαιρίτσα Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη για το τελευταίο βράδυ του Μαχαιρίτσα

Μεγάλη η απώλεια για τον 40 χρόνια φίλο του, που αδυνατεί να πιστέψει ότι ο Λαυρέντης δεν ζει πια ανάμεσά μας
Σαράντα χρόνια φίλοι ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που η είδηση του θανάτου του βύθισε Ελλάδα και Κύπρο σε ανείπωτη θλίψη, αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό.

Πέρα από τους θαυμαστές του, αυτοί που θρηνούν και θα θρηνούν την απώλειά του, είναι η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του. Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Οι δυο τους συνδέονταν από μια στενή φιλία χρόνων και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν κάνει διακοπές μαζί αλλά είχαν βρεθεί και στην ίδια σκηνή. 

zouganelis

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Ζουγανέλης σε ελληνικό περιοδικό, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

«Επειδή στο παρελθόν είχε κάνει bypass παρακολουθούσε συνεχώς την υγεία του. Σώθηκε το λάδι στο καντήλι του. Τελευταία φορά βρεθήκαμε πριν δέκα μέρες, στον Άγιο Στέφανο στη Μύκονο σε ένα ωραίο ταβερνάκι. Ερχόταν συχνά στη Μύκονο ο Λαυρέντης γιατί την αγαπούσε. Είχε ζήσει εκεί με τη μάνα του και τον αδερφό του. Στη Μύκονο είχε εμφανιστεί μαζί με τους υπόλοιπους του συγκροτήματος «Τερμίτες». Όπως και στην Τήνο που είχε το εξοχικό του".

Διάβασε ακόμη: Έφυγε από τη ζωή o ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης (φώτος & βίντεο ...

zouganelis

"Μια μέρα πριν από το δυσάρεστο αυτό γεγονός, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε «Σήμερα το βράδυ θα δω στην τηλεόραση τον Ναδάλ που παίζει τέννις. Στις 12 ξεκινά ο αγώνας». Η γυναίκα του, η Ελένη, μου είπε ότι μέχρι τις 3 το πρωί έβλεπε τον αγώνα.

Και μετά ήρθε αυτός ο βίαιος θάνατος. Η σύζυγός του είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, ιδιαίτερο και με πολύ σοφία».

zouganeli

Διάβασε ακόμη: Τραγική ειρωνία: Ο Μαχαιρίτσας επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα ...

Είναι βαρύ το πένθος για την οικογένεια του Λαυρέντη αλλά και για τους αγαπημένους του φίλους και συνεργάτες, που αδυνατούν να το πιστέψουν.  Για την αιφνίδια απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη ο Γιάννης Ζουγανέλη, σε άλλες δηλώσεις του ανέφερε: 

"Τον χαιρετώ και τον ευχαριστώ για όλα όσα μου έχει προσφέρει με τη στάση του και τη σεμνότητα που τον διέκρινε. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη ζωή και αυτό το εξέφραζε μέσα από τα τραγούδια του. Οι συνεργασίες μας ήταν πάντα συν-Εργασίες. Δεθήκαμε πολύ, γιατί μοιραστήκαμε πολλά πράγματα στις δουλειές μας.  Μου επέτρεπε να μπαίνω στη διαδικασία της σάτιρας, γιατί ήταν από τους λίγους που καταλάβαιναν τη σημασία της, το πόσο σοβαρό πράγμα στη ζωή είναι η κωμικότητα.

Γνωριστήκαμε στην Πλάκα πριν από 40 περίπου χρόνια. Και έκτοτε βιώσαμε μαζί άπειρα πράγματα. Ακόμα και οι διαφωνίες που είχαμε κατέληγαν σε αρμονία. Ήταν τελείως ακομπλεξάριστος. Και ήταν πάντα ένα μέρος της ζωής μου. Είχε πολλά όνειρα και οράματα ακόμη, γιατί είχε νεανικότητα στο μυαλό. Ήταν προς πραγματοποίηση όλα αυτά, αλλά δεν πρόλαβε" δήλωσε.

Διάβασε ακόμη: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Απόψε στην πρεμιέρα του X - Factor με το ...

Home