Thumbnail

8 γνωστοί Έλληνες που έδωσαν απλόχερα αγάπη υιοθετώντας ένα παιδί! 8 γνωστοί Έλληνες που έδωσαν απλόχερα αγάπη υιοθετώντας ένα παιδί!

Από το Μάνο Χατζιδάκι στη Χαρούλα Αλεξίου...
Πολλοί είναι οι Έλληνες επώνυμοι που υιοθέτησαν παιδί βγαίνοντας μάλιστα να μιλήσουν για το θέμα χωρίς να φοβούνται τα σχόλια και την κριτική. Αγαπημένοι επώνυμοι που άνοιξαν την αγκαλιά τους σε παιδάκι που την είχαν ανάγκη, προσφέροντας τους αγάπη κι ένα ζεστό σπίτι.

Ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις είχε υιοθετήσει ένα γιο, στον οποίο έδωσε το επίθετο του. Ήταν τη δεκαετία του 70, όταν γνώρισε τον 12χρονο τότε  Γιώργο. Ο μικρούλης μόλις είχε χάσει τους γονείς του. Ανάμεσα τους αναπτύχθηκε μια πολύ τρυφερή σχέση και ο Χατζηδάκις αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Του έδωσε τ’ όνομά του και τον κατέστησε αποκλειστικό κληρονόμο της περιουσίας του.

Η Βίκυ Βολιώτη σε συνέντευξή της παλαιότερα εξήγησε το λόγο που αποφάσισε να υιοθετήσει παιδάκι από την Αιθιοπία. 

 «Ενδιαφερθήκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Ελλάδα. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα. Είναι γύρω στα 40 το χρόνο. Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο... Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά". 

volliwti

Η μεγάλη κυρία του τραγουδιού  Χαρούλα Αλεξίου έχει μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία του γιου της, Μάνου, που έχουν μια σχέση μοναδική.

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο», έχει δηλώσει σε συνέντευξη της στο παρελθόν η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η ιστορία της Έλλης Λαμπέτη με την υιοθετημένη κόρη της είχε γίνει κάτι σαν... λαϊκό ανάγνωσμα στον Τύπο της εποχής, ενώ η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι στα δικαστήρια, κάνοντας ράκος ψυχολογικά τη σπουδαία ηθοποιό, η οποία λάτρευε τη μικρούλα. Ήταν το 1970, όταν  ένας συνεργάτης της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Η σύντροφός του έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι. Το παράνομο ζευγάρι δε μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί κι έτσι την ανατροφή του ανέλαβε προσωρινά η ηθοποιός. Μέσα σε λίγες μέρες, η Λαμπέτη δέθηκε με τη μικρή Ελίαζα και αφοσιώθηκε στη φροντίδα της.  Με τον Αμερικανό σύζυγό της αγάπησαν πολύ τη μικρή, η οποία έμελλε να μείνει κοντά τους 5 χρόνια και ο επίλογος να γραφτεί με τον πιο άσχημο τρόπο. Οι φυσικοί γονείς της μικρής, αφού παντρεύτηκαν, άρχισαν να διεκδικούν το παιδί τους. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και οι γονείς της πήραν τελικά την κηδεμονία της.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας  Έλενα Ακρίτα υιοθέτησε το γιο της Παύλο, στη διάρκεια του γάμου της με τον Κώστα Αρζόγλου. Η ίδια δήλωσε πως ήταν μία πολύ δύσκολη και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Χαρακτηριστικά δήλωσε παλαιότερα: Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, από 3 μηνών, και η μόνη μάνα που έχει γνωρίσει είσαι εσύ, να του πεις τα πάντα. Όμως, πρέπει να το κάνεις. Τότε πέρασα πολύ μεγάλα ζόρια. Διάβασα πολλά βιβλία, συνεργάστηκα με παιδοψυχολόγους -οι οποίοι δεν μου είπαν ιδιαίτερα πράγματα- και γύρω στα 4 με 5 του χρόνια ήθελα να το ξέρει. Δεν ήθελα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί. Από τα 5 του ήξερε την αλήθεια».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε σε παίκτη (Βίντεο)

Και η Βάσια Τριφύλλη έχει μιλήσει με συγκινητικά λόγια για την υιοθεσία της κόρης της, Βερόνικας, όταν ήταν μικρό κοριτσάκι. Η αγαπημένη ηθοποιός μετά την αρρώστια της με τον καρκίνο δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και κάπως έτσι ήρθε στη ζωή της η Βερόνικα.  

Η Μιμή Ντενίση με την κόρη της Μαριτίνα είναι πολύ δεμένες, ενώ έχει παραδεχτεί ότι στη δική της περίπτωση δεν ήταν δύσκολο να αποκαλύψει στη μικρή την αλήθεια. 

Η αξέχαστη Πόλυ Πάνου είχε υιοθετήσει το γιο της Βαγγέλη. Ήταν το παιδί της ανιψιάς της, που έγινε το δικό της παιδί... Ο λατρεμένος γιος της Πόλυς Πάνου, Βαγγέλης, που τον υιοθέτησε σε ηλικία έξι μηνών έχει λατρέψει αυτή τη γυναίκα και ήταν τα πάντα για τον ίδιο η μητέρα του. Την αλήθεια την έμαθε σε ηλικία δώδεκα χρόνων, κάποια στιγμή, όταν ήταν μαζί για μπάνιο στην παραλία, χωρίς να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη σχέση τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιμιλία Κενεβέζου: “Ο πατέρας μου υπήρξε θύμα βομβιστικής επίθεσης” (Βίντεο) 

Home