Thumbnail

Ο Ed Sheeran κατηγορείται για αντιγραφή τραγουδιού Ο Ed Sheeran κατηγορείται για αντιγραφή τραγουδιού

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Σε μπελάδες μπήκε ο δημοφιλής τραγουδιστής με το κομμάτι Thinking Out Loud. Αν αποδειχθεί ότι είναι αντιγραφή, θα κληθεί να καταβάλλει 100 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, οι δικηγόροι του Ed Sheeran έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμη αγωγή με την κατηγορία την κλοπή του τραγουδιού “Let’s Get It On” του Marvin Gaye, του 1973 .

Η εταιρεία Structured Asset Sales, η οποία έχει μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού, υπέβαλε αγωγή με την κατηγορία ότι το τραγούδι του Sheeran, Thinking Out Loud, θυμίζει πάρα πολύ την επιτυχία των ‘70s. Το κομμάτι γράφτηκε από τον Edward Townsend και τον Gaye, αλλά όταν ο Townsend πέθανε το 2003, η εταιρεία αγόρασε το ένα τρίτο των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ενάγοντες (που διεκδικούν 100 εκατομμύρια ευρώ) ισχυρίζονται ότι το τραγούδι του Sheeran έχει ίδια μελωδία, ρυθμό, αρμονίες, ντραμς, μπάσο, φωνητικά, τέμπο, συγχρονισμό και λούπες με το Let's Get It On.

ED SHEERAN

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Sheeran κατηγορείται για κάτι αντίστοιχο. Το 2016, κατηγορήθηκε και πάλι από την οικογένεια του Townsend για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.Τον περασμένο Ιανουάριο, δυο Αυστραλοί τραγουδιστές κατηγόρησαν τους ερμηνευτές Tim McGraw και Faith Hill, αλλά και τον Sheeran (ως συν-δημιουργό) για το τραγούδι “The Rest of Our Life”, αγωγή η οποία κατέληξε σε συμβιβασμό. Το 2014 είχε επίσης δεχθεί αγωγή από τον νικητή του X-Factor, Matt Cardle, για το τραγούδι του “Photograph”, το οποίο ισχυρίστηκε ότι μοιάζει με το δικό του “Amazing”.

ED SHEERAN

Προς το παρόν, δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά του Sheeran για την τελευταία αγωγή εις βάρος του. 

Ακούστε τα δυο τραγούδια. Τα συμπεράσματα, δικά σας. 

 

 

Πηγή 

 

 

Home