Thumbnail

Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετούσε τον Σάκη Ρουβά και την Δέσποινα Βανδή (Βίντεο) Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετούσε τον Σάκη Ρουβά και την Δέσποινα Βανδή (Βίντεο)

«Θέλεις ή δε θέλεις» ο Έλληνας σκηνοθέτης θα…πάρει το Όσκαρ
Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει περήφανη την Ελλάδα με την εξαιρετική του πορεία στο Hollywood ενώ φέτος όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω του αφού για την 91η απονομή των Όσκαρ είναι υποψήφιος για 10 συνολικά βραβεία για τη νέα του κινηματογραφική δουλειά «The Favourite».

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμηθούμε πως όλοι ανεξαιρέτως, από κάπου ξεκινούν για να φτάσουν στην κορυφή.

Αυτό φαίνεται να ισχύει απόλυτα και στην περίπτωση του Λάνθιμου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο από την τηλεόραση και τη σκηνοθεσία βιντεοκλίπ πριν ακόμα ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.

Διάβασε ακόμα: Υποψήφιο για 10 βραβεία Όσκαρ το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου 

Από το 1995 έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, βιντεοκλίπ και τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ ήταν μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα διαφημιστικά σποτ που άφησαν ιστορία στην Ελληνική τηλεόραση είναι δημιούργημα δικό του, με την ιστορική ατάκα «Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι».

Πίσω στη δεκαετία του ‘90, υπογράφει γνωστά video clip, τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής τους. Οι «Δέκα εντολές» της Δέσποινας Βανδή, το «Αντεξα», το «Θέλεις ή δεν θέλεις» ακόμα και το «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου» του Σάκη Ρουβά είναι ορισμένες από τις δημιουργίες του.  

Διάβασε επίσης 

Μαζεύει βραβεία ο Γιώργος Λάνθιμος

O Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιος σε 12 κατηγορίες στα φετινά BAFTA

Με «Αργυρό Λέοντα» φεύγει από το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας ο Γιώργος Λάνθιμος

Home