Thumbnail

Παναγιώτης Κυριάκου: Οργισμένη απάντηση στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄(Φώτο) Παναγιώτης Κυριάκου: Οργισμένη απάντηση στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄(Φώτο)

«Γενικά, άστο, μη μιλάς. Εκτίθεσαι. Μονίμως…»
Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αγαπημένος Κύπριος ηθοποιός τοποθετήθηκε δημόσια για τις δηλώσεις που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, για το θέμα με την περιπέτεια της υγείας του.

Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τη δημοσιογράφο Έλενα Γεωργίου, στον Active Fm, κλήθηκε να απαντήσει μεταξύ άλλων και για την υγεία του, μετά από μια αξονική εξέταση. Η απάντηση του: «Δόξα σοι ο Θεός, είμαι καθαρός. Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου», ήταν αρκετή να πυροδοτήσει αρνητικά σχόλια από διάφορους στα social media. 

Τη δήλωση του προκαθήμενου της εκκλησίας σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ο ηθοποιός Παναγιώτης Κυριάκου. 

Ο ίδιος κοινοποίησε φωτογραφία με τη δήλωση, ενώ στη λεζάντα έγραψε ένα καυστικό κείμενο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Το να είσαι "ελαφρύς" σε αυτά που λες, είναι ένα.

Το να έχεις δημιουργήσει προηγούμενα με τις εκάστοτε δηλώσεις σου, είναι επίσης ένα.

Το να μιλάς με τόση ηρεμία και να κάνεις χιουμοράκι με κάτι τέτοιο, δεν είναι απλά άλλο. Είναι χέρι που κινείται σε παλινδρομική κίνηση, εντός της κρανιακής χώρας. Και σε δέρνει.

Αφού δεν δύνασαι να καταλάβεις ποια είναι η θέση σου και τι εκπροσωπείς, σκέψου -αν μη τι άλλο- το ότι είσαι δημόσιο πρόσωπο. Και αυτά που λες τα ακούει/παρακολουθεί/διαβάζει κόσμος. Και αυτός ο κόσμος μπορεί να υποφέρει χωρίς να έχει την οικονομική ευχέρεια να πάρει, έστω, ένα παυσίπονο. Κι εσύ διαχειρίζεσαι μια περιουσία που ανήκει σε αυτόν τον κόσμο. Και είναι αμύθητη.

Και επειδή θα το δεις αυτό το ποστ, είμαι σίγουρος, άσε με να σου επικοινωνήσω κάτι.

Δεν ήταν/είναι/θα είναι ποτέ θέμα χαρακτήρα. Αλλά αν θες να είναι, πήγαινε μια βόλτα στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και δες από μόνος σου τι σημαίνει χαρακτήρας. Μην πας να κόψεις τη βασιλόπιτα. . Μην πας με κάμερες. Πήγαινε και κάτσε εκεί μόλις μπεις αριστερά και δες τα μάτια ανθρώπων που περιμένουν να μάθουν νέα. Νέα για τους δικούς τους ή και για τους ίδιους. Πήγαινε δες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες πως στέκονται, σαν βράχοι, δίπλα στους συνανθρώπους τους. Πήγαινε δες παιδιά που ενώ περπατάνε με αυτό τον δαίμονα δίπλα τους και μέσα τους, σε ρωτάνε γιατί δεν χαμογελάς και προσπαθούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση.

Πήγαινε δες και μετά μη μιλήσεις. Γενικά, άστο, μη μιλάς. Εκτίθεσαι. Μονίμως».

Δες την ανάρτηση του: 

 

 

Home