Με βραβείο Pulitzer τιμήθηκε μετά θάνατον η βασίλισσα της soul Aretha Franklin

Η σπουδαία καλλιτέχνις Aretha Franklin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών στις 16 Αυγούστου, στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας.   Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας της κέρδισε 18 Grammy, 17 τραγούδια της κατέκτησαν την κορυφή του αμερικανικού chart και ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1987.  

Να σημειωθεί πως το  συμβούλιο του ιδρύματος Pulitzer, το 2010 τίμησε με το βραβείο ειδικής μνείας τον τραγουδιστή της κάντρι Hank Williams, που πέθανε το 1953.   Η ίδια τιμητική διάκριση έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων και στους μουσικούς, Duke Ellington και Bob Dylan. 

«Η Aretha είναι ευλογημένη και απολαμβάνει εύνοια ακόμα και στον θάνατο. Συνεχίζει να λαμβάνει πολλά βραβεία. Έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που μπορεί να φανταστεί κάποιος και τώρα η απονομή του βραβείου Pulitzer, είναι απλά καταπληκτική» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Associated Press η ανιψιά της που διαχειρίζεται την περιουσία της. 

Διάβασε ακόμη: 

Tα βρετανικά tabloids απαιτούν να δουν το βασιλικό μωρό αμέσως μετά τη γέννησή του

Σπάνια εμφάνιση των παιδιών της Beyonce στο ντοκιμαντέρ "Homecoming"

Το περιοδικό  Rolling Stone τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών, που άφησε παρακαταθήκη σπουδαία τραγούδια όπως το Respect και το  Chain Of Fools.   

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ