Thumbnail

Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις αντηλιακό στο παιδί σου! Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις αντηλιακό στο παιδί σου!

Τι να κάνεις σε περίπτωση που καεί από τον ήλιο
Oι περισσότεροι βρισκόμαστε σε mood διακοπών. Ωστόσο, μην παρασυρθείς από τη ζεν διάθεση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως ο ήλιος είναι ύπουλος. Γι΄αυτό, μην αμελείς να βάζεις αντηλιακό στο παιδί σου.

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη

  • Το αντηλιακό δεν πρέπει να είναι θέμα υπό συζήτηση, αλλά μία υποχρεωτική διαδικασία πριν βγει το παιδί στην παραλία. Φυσικά, δεν πρέπει να αμελείς να το ανανεώνεις.
  • Απόφυγε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο, αφού μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα ηλιακά εγκαύματα. Προτίμησε να πηγαίνεις για μπάνιο με το παιδί σου νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
  • Κάλυψε το σώμα και το κεφάλι του παιδιού σου με άνετες, ανοιχτόχρωμες μπλούζες και φαρδιά καπέλα την ώρα που δεν κολυμπάει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωστή διατροφή στο νηπιαγωγείο του παιδιού (Βίντεο) 

Πώς να αντιμετωπίσεις πιθανό κάψιμο του παιδιού σου

Υπάρχει πάντα το παλιό γιατροσόφι που υποστηρίζει ότι η αλόη κάνει θαύματα. Αν πάλι δεν σου βρίσκεται πρόχειρη μία κρέμα με αυτό το συστατικό, η λύση είναι μία και αρκετά απλή: γιαουρτάκι. Άπλωσέ το στην περιοχή που έχει ανάγκη κι άφησέ το να απορροφήσει το κάψιμο.

Μία άλλη εύκολη θεραπεία είναι να κόψεις φέτες αγγουριού (από το ψυγείο) και να τις απλώσεις στο κάψιμο. Μόλις ζεσταθούν, αντικατέστησέ τες.

Εκτός όμως από αυτές τις πάνω κάτω γνωστές σε όλους μας θεραπείες, μερικές μαμάδες προτείνουν για την αντιμετώπιση του καψίματος από τον ήλιο ένα μείγμα μητρικού γάλατος με λάδι καρύδας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ακριβώς είναι το raw foodism; (Βίντεο) 

Πηγή

Home