Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 345 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ⅓  κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 500 γρ. μπισκότα βρώμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 345 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ⅓  κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 500 γρ. μπισκότα βρώμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε μια φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζεις μεμβράνη στον πάτο της και αφήνεις στα πλαινά της φόρμας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψεις στη συνέχεια τον κορμό.
  • Σε μια κατσαρόλα που έχεις βάλει σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο.
  • Όταν λιώσει, αποσύρεις και προσθέτεις μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
  • Αφήνεις για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιείς. 
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεις με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
  • Προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά.
  • Σπάς τα μπισκότα με τα χέρια σου και τα ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζεις το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζεις με τη μεμβράνη και πατάς καλά με τα χέρια σου.
  • Τοποθετείς στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βγάζεις από την κατάψυξη και σερβίρεις με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ