Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. κακάο
- 345 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- ⅓ κ.γ. κάρδαμο σκόνη
- 500 γρ. μπισκότα βρώμης
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. κακάο
- 345 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- ⅓ κ.γ. κάρδαμο σκόνη
- 500 γρ. μπισκότα βρώμης
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε μια φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζεις μεμβράνη στον πάτο της και αφήνεις στα πλαινά της φόρμας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψεις στη συνέχεια τον κορμό.
- Σε μια κατσαρόλα που έχεις βάλει σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο.
- Όταν λιώσει, αποσύρεις και προσθέτεις μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
- Αφήνεις για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιείς.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύεις με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
- Προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά.
- Σπάς τα μπισκότα με τα χέρια σου και τα ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αδειάζεις το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζεις με τη μεμβράνη και πατάς καλά με τα χέρια σου.
- Τοποθετείς στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Βγάζεις από την κατάψυξη και σερβίρεις με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα