Thumbnail

Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι

Μια ξεχωριστή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια ξεχωριστή γευστική πρόταση για τους καλεσμένους σου, που θα τους κερδίσει με την πρώτη μπουκιά!

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 345 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ⅓  κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 500 γρ. μπισκότα βρώμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 345 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ⅓  κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 500 γρ. μπισκότα βρώμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Σε μια φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζεις μεμβράνη στον πάτο της και αφήνεις στα πλαινά της φόρμας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψεις στη συνέχεια τον κορμό.
  • Σε μια κατσαρόλα που έχεις βάλει σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο.
  • Όταν λιώσει, αποσύρεις και προσθέτεις μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
  • Αφήνεις για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιείς. 
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεις με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
  • Προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά.
  • Σπάς τα μπισκότα με τα χέρια σου και τα ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζεις το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζεις με τη μεμβράνη και πατάς καλά με τα χέρια σου.
  • Τοποθετείς στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βγάζεις από την κατάψυξη και σερβίρεις με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home