Ναι, καλά κατάλαβες, πάσχει από τη λεγόμενη momsomnia, η οποία σύμφωνα με τον Michael Breus, ψυχολόγο και σύμβουλο ύπνου, οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σου έχει συνηθίσει τα συνεχή ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε αντί να χαλαρώσει, βρίσκεται σε ετοιμότητα να σηκωθεί πάλι και να φροντίσει το βρέφος.
Τα καλά νέα, είναι πως μπορείς να την αντιμετωπίσεις
Πρώτο βήμα, αναθέωρησε πώς χρησιμοποιείς το παιδικό μόνιτορ
Αν το παιδί σου κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο από το δικό σου, μπορείς να έχεις κλειστή την οθόνη, έχοντας όμως ανοιχτό τον ήχο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα σε ενοχλεί το μπλε φως της οθόνης, αλλά παράλληλα θα μπορείς να ελέγχεις το παιδί σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μην πας για ύπνο πολύ νωρίς
Μπορεί έτσι να νομίζεις πως θα απολαύσεις περισσότερο ύπνο, αλλά πέρα από το να κοιμάσαι αρκετές ώρες, είναι εξίσου σημαντικό να κοιμάσαι τη σωστή ώρα. Να διαμορφώσεις δηλαδή μια ρουτίνα ύπνου και για σένα, όχι μόνο για το παιδί σου. Γιατί αν πας για ύπνο νωρίτερα απ΄ό,τι χρειάζεται το βιολογικό σου ρολόϊ, θα καταλήξεις να ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπότε, πώς υπολογίζει κανείς πότε είναι η σωστή ώρα για να πάει για ύπνο; Υπολόγισε την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις και μέτρησε πως χρειάζεσαι 7 1/2 ώρες ύπνου. Κλείσε το φως και χαλάρωσε για να μπορέσεις να σε πάρει ο ύπνος.
Όσο απλό και αν σου ακούγεται, κάνε τον ύπνο προτεραιότητά σου
Ίσως να ακούγεται χαζό, αλλά κάθε μητέρα χρειάζεται ξεκούραση, αν αναλογιστεί κανείς πόσα κάνει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Όμως, όσες υποχρεώσεις και αν έχεις, άσε κάτι πίσω αν χρειαστεί και κάνε τον ύπνο προτεραιότητά σου. Έτσι, θα εκπαιδεύσεις σταδιακά το σώμα σου!