Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια για το 2019;
Ο χάρτης διαμορφώνεται με βάση την τρέχουσα απειλή που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες για πολιτική βία (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων), κοινωνικές αναταραχές (συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής, κοινοτικής και εθνοτικής βίας) και βίαιων και μικροαστικών εγκλημάτων.
Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ευρωστία της υποδομής μεταφορών, η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης και η ετοιμότητα της χώρας σε φυσικές καταστροφές.
Πολύ λίγες χώρες καταφέρνουν να καταλήξουν στη χαμηλή κατηγορία. Στην Ευρώπη, μόνο το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Σλοβενία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Γροιλανδία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο. Η Κύπρος σημειώνει καλό σκορ με το επίπεδο να σημειώνεται ως «χαμηλό».
Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης χαμηλά σε κίνδυνο. Οι χώρες που έχουν το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπως η Συρία, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.
Οι χώρες υψηλού κινδύνου
- Συρία
- Υέμενη
- Αφγανιστάν
- Ιράκ
- Λιβύη
- Μάλι
- Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής
- Νότιο Σουδάν
- Σομαλία
- Η Λωρίδα της Γάζας
- Μέρος της Αιγύπτου
- Μέρος της ανατολικής Νιγηρίας
- Μέρος της ανατολικής Ουκρανίας
Οι χώρες χαμηλού κινδύνου
- Λουξεμβούργο
- Ελβετία
- Σλοβενία
- Νορβηγία (συμπεριλαμβανομένου του Svalbard)
- Δανία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Φερόε)
- Φινλανδία
- Γροιλανδία
- Ισλανδία
- Σεϊχέλες
- Πράσινο Ακρωτήριο