Thumbnail

Food, Shop, Love Food, Shop, Love

Όταν ένας προορισμός τα έχει όλα 
Η θερμοκρασία, όσο πάει, ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Και μες σ΄αυτόν τον καύσωνα, εγώ πρέπει να αγοράσω δώρα, να πάω supermarket και εννοείται να ανανεώσω τη γκαρνταρόμπα μου με fashionable καλοκαιρινά κομμάτια. Στο εντωμεταξύ, θέλω να πιω κι έναν καφέ με τις κολλητές που έχω να τις δω από κοντά έναν μήνα, να φάμε επ’ ευκαιρίας και το κατιτίς μας. Μόνο που να συντονιστούμε 4 γυναίκες μεταξύ μας, φαντάζει mission impossible. H μια θέλει γαλλική κουζίνα, η άλλη ασιατική, η τρίτη σουβλάκια κι εγώ burger. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε έναν χώρο που να τα συνδυάζει όλα. Υπάρχει, όμως, ένα τέτοιο μέρος στη Λευκωσία; Και όμως, υπάρχει!

Ανέκαθεν, έτρεφα μια αδυναμία στα mall, για πολλούς λόγους. Πρώτον, δεν τίθεται θέμα να μη βρεις πάρκινγκ. Ούτε να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου μακριά και να έχεις περπατήσεις μες τη ζέστη ή το κρύο. Ούτε να κληθείς να πληρώσεις 3 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, για 1-2 ώρες. 

Δεύτερον, οι αποστάσεις είναι ουσιαστικά μικρότερες, καθώς σ΄έναν χώρο μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Δε χρειάζεται να τρέχεις. Είτε θες παιδικά ρούχα, είτε γυναικεία, είτε ανδρικά, έχεις αμέτρητες επιλογές μπροστά σου. Από την άλλη, αν ψάχνεις για παπούτσια, παιδικά παιχνίδια, είδη διακόσμησης, ηλεκτρονικές συσκευές, αθλητικά, καλλυντικά, κοσμήματα και αξεσουάρ, ισχύει το ίδιο. Μέχρι είδη ταξιδιού έχεις στη διάθεσή σου. Οπότε, αν ο χρόνος είναι και για σένα εξίσου πολύτιμος, γιατί αγωνίζεσαι να συνδυάσεις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι να τα βρίσκεις μαζεμένα όλα σ΄έναν χώρο. 

Τρίτον, όταν κουραστείς από τα ψώνια -σε μένα βέβαια σπάνια συμβαίνει αυτό- μπορείς να κάνεις στάση για καφέ, για χυμό, για παγωτό, για γλυκό ή για φαγητό. Ό,τι τραβάει η όρεξή σου, θα το βρεις στο mall. Αν πάλι αποφασίσεις όσο είσαι εκεί να δεις την καινούργια ταινία που τόσο καιρό αδημονούσες να κάνει πρεμιέρα, μπορείς να το πράξεις και μάλιστα σε άνετες, κλιματιζόμενες αίθουσες, με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας. 

mall

Η αλήθεια είναι πως από τότε που έγινα μητέρα, αγάπησα ακόμη περισσότερο τα mall για τις εξόδους μου. Δεν υπάρχει πιο kids-friendly χώρος από ένα mall, ακόμη κι αν έχεις νεογέννητο. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα σημεία για να μπορέσεις να το ταϊσεις ή να το αλλάξεις. Δεν έχει παιδί που στο άκουσμα μιας βόλτας στο mall, να μπορέσει να κρύψει τον ενθουσιασμό του, αφού ξέρει ότι εκεί μπορεί να παίξει και να διασκεδάσει, χωρίς περιορισμό. Και αυτό ισχύει, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς ένα mall αποτελεί αγαπημένο meeting-point με φίλους. Είναι ένας χώρος που οι γονείς ξέρουν ότι τα παιδιά τους είναι προστατευμένα, γι΄αυτό και δίνουν τη συγκατάθεσή τους να το επισκεφτούν και χωρίς την επίβλεψή τους, φτάνει βέβαια η ηλικία τους να το επιτρέπει. 

Από τότε που άνοιξε τις πύλες του το The Mall of Cyprus, το έχω επισκεφθεί αμέτρητες φορές μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, πότε μόνη, πότε με την οικογένειά μου και πότε με φίλους. Μέχρι και ραντεβού έχω βγει εκεί, προτού βέβαια νοικοκυρευτώ και αποκτήσω οικογένεια. Όταν έμαθα για την επικείμενη επέκταση, η αλήθεια είναι πως είχα μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα αναδιαμορφωνόταν ο υφιστάμενος χώρος, καθώς και ποια θα ήταν τα 30 καινούργια καταστήματα και αν θα εξυπηρετούσαν ακόμη περισσότερο τις ανάγκες μου. 

mall

Ομολογώ πως το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο με εξέπληξε ευχάριστα, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Καταρχάς, όχι μόνο έχει μεγαλώσει ο χώρος στάθμευσης κατά περίπου 300 θέσεις, αλλά πλέον μπορώ να έχω πρόσβαση από διαφορετικές εισόδους, διευκολύνοντας με ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να σταθμεύσω το αυτοκίνητό μου και να βρεθώ κατευθείαν στο dining area στον 1ο όροφο, χωρίς να χρειάζεται να περάσω από το ισόγειο. 

Ο χώρος είναι σαφώς μεγαλύτερος και ακόμη πιο άνετος, καθώς έχουν προστεθεί γύρω στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα, με πληθώρα καταστημάτων. Μεταξύ αυτών, θα συναντήσεις το brand Timberlandπου έχει εδραιωθεί στον χώρο της υπόδησης και των πολυτελών αξεσουάρ,  την Αdidas -εδώ οι συστάσεις περισσεύουν- καθώς επίσης τα American Eagle Outfitters®Holland & BarrettLynneKEMSocks & Tights, NAUTICA Tezenis Dorothy Perkins και Wallis 

Πέρα όμως από τις καινούργιες προσθήκες, αρκετά από τα υφισταμένα καταστήματα έχουν προβεί σε ανακαίνιση, ανάμεσά τους το Cytashop, το I am, το Pablosky, το Topshop/Topman, ο Σκλαβενίτης, το Intersport, το Stradivarius και το Kickers. Το SHOEBOX  στο The Mall of Cyprus, μετά την ανακαίνισή του, είναι το πρώτο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την άνεση των παιδιών σε ό,τι αφορά την υπόδηση, με ειδικό τμήμα. Το Debenhams έχει εξελιχθεί σ' ένα unique concept shop, το ίδιο και η διεθνής αλυσίδα Zara. Μόνο που η υψηλού επιπέδου εμπειρία για αγορές δε σταματά εδώ, καθώς στους επόμενους μήνες, εκτός από την προσθήκη και άλλων καταστημάτων, θα γίνει ανακαίνιση και άλλων υφιστάμενων. Στις καινούργιες προσθήκες, σημείωσε το Sacoor Brothersπου από το 1989 είναι συνώνυμο της ποιότητας και του design, την Athlokinisi που μετά τη Λεμεσό έρχεται να κατακτήσει και την πρωτεύουσα, το SNEAKERHERO που θα σε ενθουσιάσει με τις retro και limited συλλογές του, καθώς επίσης τα φημισμένα SugarfreeFlying Tiger Copenhagen και Marks & Spencer. Παράλληλα, ένας γλυκός παράδεισος θα σε περιμένει μόλις λειτουργήσει το Hans & Gretel. Ένα candy store που με το όνομά του παραπέμπει στο γνωστό παραμύθι των αδερφών Γκριμ και θα αποτελέσει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! 

mall

Εκτός όμως από τα καταστήματα,  έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες και στο dining area, δίνοντας στον κάθε επισκέπτη ακόμη περισσότερες επιλογές, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας, θα κάνουν στέκι τους το PAUL , που από το 1889 έχει καταφέρει να εδραιωθεί χάρη στην εκλεκτή ποιότητα των εδεσμάτων του. Το ίδιο ισχύει και για το Ocean Basket, που εδώ και μια δεκαετία προσφέρει προσεγμένα πιάτα θαλασσινών και sushi platters. Το Burger King με περισσότερα από 13.000 καταστήματα σε  97 χώρες, βάζει στον χάρτη του και το The Mall of Cyprus, ενώ αν επιμένεις στην κυπριακή και ελληνική κουζίνα, τότε το Tavernaki είναι αυτό που αναζητάς. Για προσεγμένη ασιατική κουζίνα, φυσικά, θα κάνεις στάση στο Wagamama . Σημείωσε πως στις προτάσεις για εκλεκτό καφέ και άλλα ροφήματα, στη λίστα έχει προστεθεί και το δημοφιλές Caffe Nero. 

Δεν ξέρω για σένα, αλλά για μένα, πέρα από την πληθώρα των επιλογών, σημαντικό ρόλο παίζει και η αισθητική. Και πραγματικά, το νέο dining area του The Mall of Cyprus, που κινείται σε μοντέρνες γραμμές, αποπνέει έναν αέρα φρεσκάδας. Ο μεγάλος εξωτερικός χώρος του, είναι ιδανικός για τους καλοκαιρινούς μήνες και δε θα σε απογοητεύσει σε περίπτωση που ξεμείνεις Αυγουστιάτικα στη Λευκωσία. 

mall

Για όποιον λόγο και αν αποφασίσεις να επισκεφθείς το ανακαινισμένο The Mall of Cyprus, είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, αφού έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη με τις επιλογές που προσφέρει τόσο για ψώνια, όσο και για διασκέδαση. Εγώ, πάντως, με τις κολλητές μου, έχουμε καταλήξει ομόφωνα πως εκεί θα πραγματοποιούμε πλέον τις συναντήσεις μας. Έτσι, καμιά δε θα χρειαστεί να βάλει φρένο στις επιθυμίες της. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η μια ώρα συνάντησης, κρατάει πάντα πολύ περισσότερο! 

Home