Mερικές σκέψεις για τη γιορτή του πατέρα

Πατέρας που δεν μαθαίνει στο γιο του τα καθήκοντά του είναι σχεδόν εξίσου ένοχος με τον γιο που τα αγνοεί.
~ Κομφούκιος

Δεν μου είπε πώς να ζω: Έζησε και με άφησε να τον βλέπω.
~ Κλάρενς Μπάντιγκτον Κέλαντ

Tο πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τα παιδιά του, είναι να αγαπά τη μητέρα τους.
~ Θίοντορ Xέσμπεργκ

Αν κάποιος δεν είχε έναν καλό πατέρα, τότε πρέπει να δημιουργήσει έναν.
~ Φρειδερίκος Νίτσε

Ο πατέρας μου μού χάρισε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου χαρίσει κανείς: Πίστεψε σε εμένα. 
~ Τζιμ Βαλβάνο

Αυτά και αλλα πολλά γράφτηκαν κατά καιρούς, για τον ομορφότερο, αλλά ταυτόχρονα και δυσκολότερο ρόλο στη ζωή ενός άντρα. Τον ρόλο του πατέρα. Μια διαδρομή ζωής γεμάτη αγάπη, ευτυχία, όμορφα χαμόγελα, εγκαρδιες αγκαλιές, αλλά και τσακωμούς με αντιπαραθέσεις. Ένας άντρας καλείται να εγκαταλείψει τον ρόλο του “άρχοντα” στην καρδιά της γυναίκας του, αλλά και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ενα μικρό πλασματάκι θα ορίσει σε αρκετό βαθμό το πρόγραμμά του, το πότε δικαιούται να θυμώσει, πότε θα είναι κουρασμένος, και πότε ο λόγος του δεν θα έχει καμία βαρύτητα..! 

Δεν έγινα κακό παιδί...μεγάλωσα απότομα: Οι σκέψεις ενός εφήβου

Υπάρχουν άντρες που όλα αυτά τούς έρχονται αυθόρμητα. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο συμβιβάζονται αμέσως στη νέα τους καθημερινότητα. Υπάρχουν και οι άλλοι που δυσκολεύονται, και μέχρι να προσαρμοστούν περνούν απο διάφορα στάδια στην ψυχολογία τους. Εμείς οι γυναίκες να ξέρετε σας κατανοούμε..Μας προίκισε ο Θεός με το ομορφότερο δώρο, αυτό της εγκυμοσύνης και είμαστε ήδη προετοιμασμένες για αυτή τη νέα ύπαρξη. Εσείς όχι, και το αναγνωρίζουμε! Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για τα παιδάκια σας, και αν καμιά φορά κάνετε λαθάκια συγχωρέστε μας που σας μαλώνουμε, αλλά θα συνεχισουμε να το κάνουμε γιατί σας αγαπάμε, και εσάς, και τα βλαστάρια σας! Είμαστε περήφανες που μοιραζόμαστε μαζί σας αυτο το θείο δώρο, τα παιδιά μας, και μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευτυχισμένους ενήλικες! 

Μπαμπάδες όποια και αν είναι η εργασία σας,όποιας φυλής και αν είστε, σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεστε, να θυμάστε πάντα το εξής: Πατέρας λέγεται αυτός που τα παιδιά του τρέχουν στην αγκαλιά του, όταν τα χέρια του είναι άδεια! 
 

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Πώς να βγεις από αυτή την αδιέξοδη κατάσταση

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ