Thumbnail

Tελικά να κοιμάσαι με το σουτιέν σου ή χωρίς; Tελικά να κοιμάσαι με το σουτιέν σου ή χωρίς;

Μια απορία που έχουν αρκετές γυναίκες κι εμείς λέμε να λύσουμε...
H Marilyn Monroe δεν κοιμόταν χωρίς το σουτιέν της και μάλιστα το κούμπωνε σφιχτά, καθώς θεωρούσε πως με αυτό τον τρόπο θα απέτρεπε τη χαλάρωση του στήθους της. Από την άλλη, υπάρχει η "σχολή" που υποστηρίζει πως αυτή η πρακτική δεν είναι απλώς λανθασμένη, αλλά και επικίνδυνη, καθώς τη συνδέουν με την ανάπτυξη του καρκίνου. Και κάπου εδώ, εσύ να αναρωτιέσαι. Να το βγάλεις ή να το αφήσεις, προτού κοιμηθείς;

Σύμφωνα με τη Huffington Post, το σωστό είναι κάπου στη μέση. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία ένδειξη ότι είναι χρήσιμο ή επιβλαβές να κοιμάσαι με το σουτιέν σου. Η αλλαγές στο στήθος και η χαλάρωση οφείλονται σε άλλους παράγοντες, που σχετίζονται συχνά με την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. 

Το θέμα είναι σε περίπτωση που κοιμάσαι με το σουτιέν σου, είναι να εφαρμόζει σωστά. Διότι εάν είναι σφιχτό, θα περιορίζει τη ροή του αίματος και μπορεί να επηρεάσει το λεμφικό σύστημα. Ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να περιορίσει τη λεμφική ροή στους πολλούς και σημαντικούς λεμφαδένες γύρω από τον μαστό και τη μασχάλη. Αυτό έχει ως συνέπεια να παρεμποδίζεται η λειτουργία του συστήματος που καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα από το σώμα. 

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα παπούτσια που δεν φοράνε ποτέ οι παριζιάνες

Η χαλάρωση του μαστού είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Οπότε, είτε κοιμάσαι με το σουτιέν, είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία. 

Διάβασε επίσης: Μ' αυτά τα κομμάτια θα δώσεις χρώμα στα μουντά σύνολα του Φθινοπώρου

Πηγή  

Home