Tώρα που το face app έγινε viral, θυμήθηκαν ότι είναι επικίνδυνο

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για το συγκεκριμένο application, που δημιουργήθηκε το 2017, καθώς ενδεχομένως να αποκτά πρόσβαση στην κάμερα του κινητού σου, εννοείται χωρίς την έγκρισή σου, δίνοντας στους Ρώσους δημιουργούς του το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν με τα προσωπικά σου δεδομένα. 

Όταν κατεβάσεις τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό σου, αυτομάτως του δίνεις πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες σου. Με λίγα λόγια, του δίνεις το δικαίωμα, χωρίς στην ουσία να το αντιληφθείς, να χρησιμοποιήσει εν αγνοία σου τα στοιχεία σου σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς να μπορείς να παραπονεθείς ή να λάβεις καμία αποζημίωση για τυχόν ηθική ή πνευματική ζημιά.

 

 

Ακόμη κι αν διαγράψεις την εφαρμογή, η φωτογραφία σου παραμένει στα αρχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στην προκειμένη της Wireless Lab, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη. 

Ο Ariel Hochstadt, security expert του vpnMentor blog και πρώην Gmail marketing manager της Google, ανάφερε στη MailOnline πως έχει προειδοποιήσει τον κόσμο επανειλημμένα για τέτοιου είδους apps στο παρελθόν. 

" Οι hackers πολλές φορές μπορούν να καταγράψουν τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες, καθώς και τη δραστηριότητα που έχουν, αλλά δεν ξέρουν πάντα ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες. Τώρα, με το face app, αυτό αλλάζει", τονίζει με έμφαση. 

Γνωρίζοντας, λοιπόν, το πρόσωπό σου, μπορούν να αποκτήσουν όποια άλλη πληροφορία θέλουν για το άτομό σου, την οποία μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα. Εσύ όμως, εν αγνοία σου, τους έδωσες τη συγκατάθεσή σου να το πράξουν, μόνο και μόνο επειδή είχες την περιέργεια πώς θα δείχνεις άμα γεράσεις. Τρομακτικό είναι η αλήθεια, αλλά ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Και όλα αυτά επειδή ήθελες να διασκεδάσεις για λίγο μαζί του. 

 

 

Διάβασε ακόμη

Εσύ έχεις χρησιμοποιήσει το Face App ή ακόμη;

Δες πώς θα μοιάζουν στα γεράματα τους γνωστά πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης! 

Πηγή 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ