ANASSA: Παρέα με τη βασίλισσα

Ένα πραγματικό διαμάντι, το Anassa Hotel. Ένα παραμυθένιο ξενοδοχειακό συγκρότημα,  τοποθετημένο σε ένα σημείο γαλήνιας ησυχίας, ανάμεσα σε φουντωτά κυπαρίσσια και μυρωδάτους ευκάλυπτους και με άπλετη θέα στην καταγάλανη θάλασσα της Κύπρου. Το ζητούμενο για μένα είναι να μη χάσει ούτε για μια στιγμή ο φιλοξενούμενος του Anassa -όσες μέρες κι αν μείνει εδώ- τη συνδιαλλαγή του με τη φύση. Να γεμίσει ενέργεια, αυτήν ακριβώς που διαχέεται άσκοπα στη σύγχρονη πόλη. Είδα, με απόλυτο σεβασμό το τοπίο, ακόμα κι αν κάποιες στιγμές μπορεί αυτό να έρθει σε σύγκρουση με τη νοοτροπία του σύγχρονου ανθρώπου.

Στόχος του αρχιτέκτονα ήταν να αναπαράξει μέσα από τον σχεδιασμό του την αθόρυβη μυστηριακή ενέργεια που πηγάζει από το ίδιο το νησί. Το αρχιτεκτονικό γραφείο στηρίχτηκε πάνω στην ιστορία αυτή, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός να υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τους κανόνες της μοντέρνας μοναστηριακής αρχιτεκτονικής του νησιού και των απλοϊκών, αλλά στιβαρών υλικών της. Κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού αποτελούν τα τοξωτά σχήματα που παραπέμπουν τόσο σε περάσματα και φόρμες μοναστηριακών χώρων, όσο και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Σκοπός ήταν να συνδυαστούν αρμονικά η απλότητα των χώρων με τη βαρύτητα υλικών, όπως το ξύλο και το μέταλλο, τα οποία έχουν υποστεί ειδικές επεξεργασίες παλαίωσης. Το αποτέλεσμα είναι οι διαφορετικοί χώροι να διαπνέονται από μία αίσθηση καθαρότητας και μελετημένης απλότητας, αλλά συγχρόνως και από την ήρεμη και στιβαρή ατμόσφαιρα της μοναστηριακής καθημερινότητας. Κάθε υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί έχει επιλεγεί ώστε να υπηρετεί απόλυτα τη βασική ιδέα, ενώ η πλειονότητα των επίπλων, των κουφωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων, σχεδιάστηκε κατά παραγγελία, ώστε να διασφαλιστεί ένα άψογα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Τα τελευταία στοιχεία διακόσμησης, όπως τα προσεκτικά επιλεγμένα υφάσματα, κοσμούν τα κεφαλάρια των κρεβατιών, τους καναπέδες, τα διακοσμητικά μαξιλάρια. 

Το κυρίως κτίριο φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους και στα υπόλοιπα απλώνονται τα σπιτάκια και το μοναδικό spa. Το νερό και οι πισίνες είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Anassa: μοιάζουν με συνέχεια της θάλασσας, αν και η παραλία απέχει 50 περίπου μέτρα από τα δωμάτια (υπάρχουν μικρά αυτοκίνητα, τύπου γκολφ, που μεταφέρουν τους πελάτες μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου). Τα δωμάτια είναι μεγάλα, με μάρμαρο, που μοιάζει συνέχεια της πέτρας και του ξύλου, του σοβά. Όλα τα έπιπλα έγιναν σε σχέδια από καλλιεργημένο ξύλο teak εισαγωγής - ένα στοιχείο που ενισχύει τη φιλοσοφία του του σπιτιού και της οικειότητας.  Τους τοίχους κοσμούν ασπρόμαυρες και έγχρωμες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, μοναδικά έργα τέχνης που συλλαμβάνουν την κουλτούρα και αναδεικνύουν τη μοναδική ομορφιά της Μεσογείου, ντύνουν φιλικά και ολοκληρώνουν μια ατμόσφαιρα μοναδικά. Η μετεξέλιξη του συνθετικού «art» των Thanos Hotels στην Πάφο, βρίσκει την έκφρασή του μέσα από την τέχνη της φιλοξενίας, την τέχνη της φύσης και εν τέλει την τέχνη των αισθήσεων. Αλλά και στο κεφάλαιο εξυπηρέτηση δεν πάμε πίσω. Στο Anassa γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η εξαιρετική εξυπηρέτηση. Είναι η φιλική συμπεριφορά και η πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα των εργαζομένων που εξασφαλίζουν μια εξυπηρέτηση πάντα επαγγελματική, αλλά ποτέ απόμακρη, γι αυτο και στο Anassa νιώθεις σαν στο σπίτι σου. 

Ένα μακροβούτι στην ευεξία και στην απόλυτη χαλάρωση, μακριά από σκοτούρες, φασαρία και κάθε είδους αγχωτική σκέψη. Αυτό ακριβώς προσφέρει το Thalassa Spa. Η πλούσια ποικιλία των θεραπειών προσώπου και σώματος, και οι διαφορετικές τεχνικές μασάζ που παρέχονται, σε συνδυασμό με την ευωδία των φυτικών ελαίων, εξασφαλίζουν μια ολιστική εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Και δεν είναι τυχαίο που το Thalassa Spa, αναδείχθηκε ως το καλύτερο Overseas Hotel Spa, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Condé Nast Traveller.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι έτσι σχεδιασμένα και διακοσμημένα ώστε να δημιουργούν στον χώρο μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, με φυσικά υλικά, σε γήινους τόνους και μαρτυρώντας την ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια. Πιο συγκεκριμένα, για τη διαμονή σου εκεί έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 8 τύπους δωματίων, σουίτων και Villas… Στα δωμάτια, απαλά μπουρνούζια, υπέρδιπλο κρεβάτι με ουρανό, έπιπλα από ξύλο τικ, βεράντα με θέα. 

Οι μέρες σου στο Anassa θα περάσουν όμορφα και ευχάριστα, με διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το ξενοδοχείο διοργανώνει scuba diving και boat trips σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού, ενώ διατίθενται και ποδήλατα που μπορείς να νοικιάσεις για να γυρίσεις την απάτητη περιοχή. Η παραλία του κόλπου,  άλλωστε, είναι ίσως η πιο όμορφη της περιοχής για δροσερά μπάνια στα κρυστάλλινα νερά της, ενώ στο Λατσί, θα γνωρίσεις τη βραδινή ζωή του νησιού. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ