Thumbnail

Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου μέσα σε 30 λεπτά Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου μέσα σε 30 λεπτά

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο
Η σωστά οργανωμένη ντουλάπα είναι το 'α και το ω' για το ντύσιμό σου. Σκέψου, μόνο, πόσο χρόνο θα εξοικονομείς καθημερινά αν τα ρούχα σου είναι τακτοποιημένα με βολικό τρόπο. Επιπρόσθετα, έτσι θα έχεις μια καλύτερη εικόνα των ρούχων και των αξεσουάρ σου, ώστε να μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερους συνδυασμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις 30 λεπτά!

1 λεπτό: Συγκέντρωσε όλο σου το υλικό

Αυτό που θα χρειαστείς προτού ανοίξεις τη ντουλάπα σου είναι να έχεις πρόχειρες σακούλες ή κάδους, τα οποία θα χρησιμεύσουν για τις δύο στοίβες που θα κάνεις στη συνέχεια. Μια στοίβα για τα ρούχα που θα πετάξεις και άλλη μια για τα ρούχα που ενδεχομένως θέλεις να μοιράσεις σε φίλες. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης των ρούχων, καλό θα ήταν να έχεις κι ένα ξεσκονόπανο μαζί σου. 

3 λεπτά: Βγάλε τα πάντα έξω από τη ντουλάπα

Το κρεβάτι σου είναι το ιδανικό σημείο για να συγκεντρώσεις όλα σας τα ρούχα προτού προχωρήσεις στο ξεκαθάρισμα και στην τοποθέτηση των ρούχων. Καλό θα ήταν να έχεις κατηγοριοποιήσει τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος, για παράδειγμα όλα τα φορέματα μαζί, προκειμένου να διευκολύνεις την όλη διαδικασία. Επιπλέον, αφαίρεσε όλες τις θήκες και τα βοηθήματα οργάνωσης, τα οποία ενδεχομένως έχεις εντός της ντουλάπας, προκειμένου να ξεκινήσεις από την αρχή, έχοντάς την εντελώς άδεια.

όργανωση ντουλάπας

3 λεπτά: Παρατήρησε το εσωτερικό της ντουλάπας

Προτού τοποθετήσεις όλα τα ρούχα στη ντουλάπα, θα ήταν πολύ βοηθητικό να δεις τον διαθέσιμο χώρο, ώστε να εντοπίσεις τα σημεία που ήταν δυσλειτουργικά μέχρι τώρα. 

15 λεπτά: Δες όλα σου τα ρούχα

Αυτό είναι ένα βήμα που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά, ανάλογα με την αποφασιστικότητά σου. Σε αυτό το βήμα, λοιπόν, πάρε ένα-ένα τα ρούχα από τις στοίβες που έχεις δημιουργήσει και αποφάσισε ποια θα κρατήσεις και ποια όχι. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος, μπορείς να κάνεις τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό σου για τα ρούχα για τα οποία έχεις αμφιβολίες. Μου εφαρμόζει καλά; Το έχω φορέσει τον τελευταίο χρόνο; Θα το επιδιορθώσω (για ρούχα πιθανόν φθαρμένα); Νιώθω άνετα όταν το φοράω; Μόλις, λοιπόν, καταλήξεις στα ρούχα που θα κρατήσεις, προχώρησε στην τοποθέτηση ανά είδος. Σκοπός αυτού του βήματος είναι να επικεντρωθείς στα ρούχα που θα κρατήσεις και όχι σε αυτά που θα “ξεφορτωθείς”, ώστε να δεις την όμορφη πλευρά της ντουλάπας σου.

οργάνωση ντουλάπας

4 λεπτά: Διαμόρφωσε την όμορφα

Μόλις τοποθετήσεις όλα τα ρούχα μέσα στη ντουλάπα, βεβαιώσου ότι η τοποθέτηση έχει γίνει ανά είδος και ανά χρώμα, ώστε να είναι τόσο λειτουργική, όσο και ομοιόμορφη.

1 λεπτό: Συνόψισε τη διαδικασία

Αφαίρεσε όλες τις σακούλες με τα ρούχα που δεν θέλεις από τη ντουλάπα και προχώρησε στη διανομή τους σε φίλους ή στον… κάλαθο των αχρήστων! Ή  μπορείς να τα δωρίσεις σε ένα φιλανθρωπικό Ίδρυμα, βοηθώντας κάποιον που έχει ανάγκη. 

Πηγή 

Home