Γαλλικά tricks στη διακόσμηση

Στο σαλόνι

*Ένας επιχρυσωμένος καθρέφτης, θα δώσει την απαραίτητη λάμψη και φως στο χώρο σου. Δεν μιλάμε για κάτι απαραίτητα ακριβό, μπορεί να είναι κάποιο vintage κομμάτι ή μια ωραία αντίκα.

*Παραδοσιακά έπιπλα, απαλά χρώματα. Τα απαλά, ουδέτερα χρώματα στους τοίχους κάνουν πιο ευδιάκριτα και εντυπωσιακά τυχόν διακοσμητικά, όπως πίνακες.

*Πρόσθεσε τέχνη στον χώρο σου. Ένας πίνακας για παράδειγμα, ένας κυκλικός καναπές ή ένα σπάνιο αντικείμενο, τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν συζήτηση. Εξάλλου, το σαλόνι είναι ο χώρος όπου προβλέπεται να καθίσεις για να συνομιλήσεις με τους επισκέπτες σου.

Στην τραπεζαρία

*Ένα μακρύ τραπέζι πρέπει να είναι το βασικό σημείο του συγκεκριμένου χώρου. Το δείπνο είναι το σπουδαίο «τελετουργικό» για τους Γάλλους, το οποίο λαμβάνει χώρα στην τραπεζαρία και μόνο. 

*Τοποθετήστε έναν μπουφέ στη μέση. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείς δύο σκοπούς: τοποθετείς το βραδινό γεύμα από όπου μπορεί να σερβιριστεί ο καθένας και αναδεικνύεις το σερβίτσιο της γιαγιάς.

*Απαλός φωτισμός. Το απαλό και ήρεμο φως είναι βασικό για τα γεύματα των Γάλλων.

Στην κουζίνα

*Η κουζίνα είναι ο «χώρος εργασίας» σου. Προσπάθησε να τοποθετείς πράγματα σχετικά μόνο με την κουζίνα, όπου θα μπορείς να προετοιμάσεις εύκολα το φαγητό σου. Ακόνισε λίγο τα μαχαίρια σου και αντικατάστησε οτιδήποτε χαλασμένο.

*Οργάνωσε τον χώρο σου. Όπως είπαμε, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, προσπάθησε να διατηρείς μια τάξη εκεί όπου μαγειρεύεις. Από τις χαρτοπετσέτες μέχρι τα μαγειρικά σκεύη σου.

*Φρόντισε τα ντουλάπια σου να περιέχουν: λάδι, μουστάρδα, μαρμελάδα. Οι Γαλλίδες νοικοκυρές συνηθίζουν να μη γεμίζουν ασφυκτικά τα ψυγεία τους, αλλά αντίθετα να τα εφοδιάζουν με φρέσκα αναλώσιμα τρόφιμα.

Στο υπνοδωμάτιο

*Απομάκρυνε την τηλεόραση και οποιοδήποτε υπερβολικό έπιπλο. Η απουσία τέτοιων στοιχείων από την κρεβατοκάμαρά σου θα σε βοηθήσει στο να μην αποσπάσαι και να κάνεις πιο παραγωγικό ύπνο.

*Διάλεξε απαλούς χρωματισμούς για τους τοίχους. Τα παλ χρώματα δεν κουράζουν και κάνουν τον ύπνο πιο γρήγορο και εύκολο.

Στο μπάνιο

*Πρόσθεσε  μια μηχανή ηλεκτρικής θέρμανση πετσετών. Το σύστημα αυτό εξυπηρετεί πολύ, καθώς όχι μόνο στεγνώνει γρήγορα τις πετσέτες σου, αλλά τις κρατά ζεστές μέχρι να βγεις από το ντους.

*Βάλε άρωμα στον χώρο. Μια φυσική, απαλή μυρωδιά, με σπρέι ή αρωματικό χώρου, κάνει την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη.

*Εμπνεύσου από την προ 20ου αιώνα αρχιτεκτονική. Κάποιο ιδιαίτερο φωτιστικό, ένα κάθισμα ή ένας εντυπωσιακός καθρέφτης, μπορούν αμέσως να κάνουν το μπάνιο σου κάτι παραπάνω από λειτουργικό.


 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ