Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine σερβίρει μους τριπλής σοκολάτας

Υλικά

  • 1  φλιτζάνι κουβερτούρα (σπασμένη σε κομμάτια)
  • 1  φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος (σπασμένη σε κομμάτια) 
  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα λευκή (σπασμένη σε κομμάτια) 
  • 1½  φλιτζάνι φρέσκα κρέμα   (χωρισμένη σε 3 φλιτζάνια ½ + ½ + ½ )  

  

Εκτέλεση

  • Μοιράζεις τα 3 είδη σοκολάτας, σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ.
  • Ζεσταίνεις το πρώτο το 1 από τα 3 φλιτζάνια της φρέσκιας κρέμας σε μια μέτρια κατσαρόλα, χωρίς όμως να την αφήσεις να πάρει αρκετή βράση. Την αδειάζεις στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξεις ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα.
  • Το αδειάζεις σε μικρά ποτηράκια της επιλογή σου και τα τοποθετείς στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.
  • Ζεσταίνεις το δεύτερο από τα 3 φλιτζάνια κρέμας και το αδειάζεις στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος.
  • Ανακατεύεις καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζεις τα ποτηράκια από την κατάψυξη και αδειάζεις το λιωμένο μείγμα σοκολάτας επάνω στο στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας και τα τοποθετείς ξανά  στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.
  • Τέλος, ζεσταίνεις το τελευταίο φλιτζάνι φρέσκιας κρέμας που έχει απομείνει και προσθέτεις το μείγμα στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.
  • Βγάζεις τα ποτηράκια από την κατάψυξη και αδειάζεις τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στη στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.
  • Τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας .
  •  Σερβίρεις με λίγα μούρα  (ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σου) και πασπαλίζεις με κανέλα. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine στη σελίδα 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ