Thumbnail

Ο Στέφανος Κωνσταντίνου μαζεύει χρήματα για την αναδάσωση στο Μάτι Ο Στέφανος Κωνσταντίνου μαζεύει χρήματα για την αναδάσωση στο Μάτι

Ο συμπατριώτης μας που ζει στο Άμστερνταμ εξηγεί πώς κατάφερε να βάλει σε εφαρμογή αυτή την πρωτοβουλία
Οι φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αττικής είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 85 ανθρώπων και δεκάδων αγνοουμένων. Τεράστιες εκτάσεις πρασίνου αποτελούν πλέον παρελθόν, ενώ εκατοντάδες σπίτια και υποστατικά έχουν γίνει ένα με τις στάχτες.

Ένας συμπατριώτης μας, ο Στέφανος Κωνσταντίνου, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στο Άμστερνταμ, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή μια όμορφη πρωτοβουλία με απώτερο σκοπό τη συλλογή χρημάτων που θα διατεθούν για την αναδάσωση των περιοχών που έχουν πληγεί.

Αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα που βύθισαν την Ελλάδα σε βαρύ πένθος και βλέποντας τις γκρίζες εικόνες της Αττικής να κάνουν το γύρο του κόσμου σε διεθνή Μέσα, ο Στέφανος Κωνσταντίνου δημιούργησε ένα ανοικτό λογαριασμό μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Go fund me» μέσα από την οποία μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει με όποιο χρηματικό ποσό επιθυμεί.

Σκοπός είναι να μαζευτούν 10 χιλιάδες ευρώ, ένα αρκετά σημαντικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για τη δενδροφύτευση στις πληγείσες περιοχές.

Ο Στέφανος Κωνσταντίνου μίλησε αποκλειστικά στο MyLife εξηγώντας τι ήταν αυτό που τον ώθησε, αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να βάλει σε εφαρμογή αυτή την πρωτοβουλία.

«Η αφορμή ξεκίνησε από την προσωπική ιστορία ενός φίλου μου ο οποίος μεγάλωσε στο Μάτι και είδε το σπίτι του να χάνεται στις φλόγες. Ουσιαστικά, αυτό ήταν που με έκανε να σκεφτώ τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να τον βοηθήσω, τόσο τον ίδιο όσο και άλλες οικογένειες που έχασαν τις περιουσίες, τα σπίτια τους και όλη αυτή την δασώδη έκταση. Τότε αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα στο «Go fund me». Αφού έκανα πρώτα τις απαραίτητες ενέργειες και μίλησα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έδειξαν την προθυμία τους και μου εξήγησαν πως χρειάζεται λίγος καιρός ώστε να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες προκειμένου να μπορέσει να αρχίσει η αναδάσωση. Η συλλογή χρημάτων ξεκίνησε κανονικά και σε περίπου δυο μήνες από σήμερα – που θα δοθεί και το ποσό - θα βρίσκονται σε θέση να αρχίσουν τη δενδροφύτευση. Σκοπός είναι να μαζέψουμε 10 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο ακόμα κι αν δεν το πετύχουμε, το χρηματικό ποσό θα δοθεί στην Ένωση Δασών Αθηνών (Φιλοδασική) ή στον Δήμο της περιοχής ώστε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο και να αρχίσει τις διαδικασίες».

firee

Home