Thumbnail

Με αυτό το υλικό θα κάνεις τη σχάρα του barbeque να λάμπει  Με αυτό το υλικό θα κάνεις τη σχάρα του barbeque να λάμπει 

Ο πιο υγιεινός και οικολογικός τρόπος να καθαρίσεις τη σχάρα
Σε όλους αρέσουν τα πάρτι και οι μαζώξεις στη βεράντα ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από ζεστό φαγητό με το ιδιαίτερο ψήσιμο στη σχάρα. Όλοι λατρεύουν το barbeque, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που ενθουσιάζονται με την μετέπειτα ιδέα του καθαρίσματος.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να γίνεται το καθάρισμα της σχάρας εύκολα και κυρίως οικολογικά. Ένας διαφορετικός, αλλά αποτελεσματικός και χωρίς τοξικά τρόπος για να καθαρίσεις τη σχάρα του μπάρμπεκιου είναι να χρησιμοποιήσεις ένα υλικό που δεν λείπει από καμία κουζίνα. 

Και δεν μιλάμε για το λεμόνι, αλλά για το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τη σχάρα και έτσι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χημικό προϊόν. 

kremmidi

Κόψε στη μέση το κρεμμύδι και αφού έχεις ζεστάνει πρώτα τη σχάρα, βάλε  σε ένα πιρούνι το κρεμμύδι και τρίψε με την κομμένη πλευρά του κρεμμυδιού τη σχάρα. Με το πιρούνι πέρασε όλη την επιφάνεια του γκριλ μέχρι τα λίπη να έχουν φύγει. Για περισσότερη βοήθεια μπορείς να ψεκάσεις τη σχάρα με λεμόνι ή λευκό ξύδι. 

Και η σχάρα είναι έτοιμη για το επόμενο πάρτι barbeque!

Πηγή

Home