Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

  • 250γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 125γρ (βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλεύρι (για το άνοιγμα) 

Για το άλειμμα των μπισκότων

  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο γάλα εβαπορέ

Για το ψήσιμο

  • λαδόκολλα

Για την διακόσμηση

  • τρούφες της αρεσκείας σου 

 
Εκτέλεση

  • Ανακατεύεις με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Στην συνέχεια πασπαλίζεις τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι, χωρίζεις τη ζύμη και ανοίγεις με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.
  • Με τη βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζεις τα σχέδια που θέλεις. 
  • Τοποθετείς τα μπισκότα στη λαδόκολλα. 
  • Χτυπάς σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφεις τα μπισκότα. 
  • Τέλος τα πασπαλίζεις με την τρούφα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ