Thumbnail

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μια εορταστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Από τη στιγμή που μπήκε ο Δεκέμβρης, έχεις το ελεύθερο να φτιάξεις όποια συνταγή θες, για να "μυρίσει" το σπίτι σου Χριστούγεννα. Και τι πιο γιορτινό, από τα εποχικά μπισκότα. Που θα θες να τα φτιάχνεις όλο τον μήνα.

Υλικά

  • 250γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 125γρ (βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλεύρι (για το άνοιγμα) 

Για το άλειμμα των μπισκότων

  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο γάλα εβαπορέ

Για το ψήσιμο

  • λαδόκολλα

Για την διακόσμηση

  • τρούφες της αρεσκείας σου 

 

Εκτέλεση

  • Ανακατεύεις με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Στην συνέχεια πασπαλίζεις τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι, χωρίζεις τη ζύμη και ανοίγεις με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.
  • Με τη βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζεις τα σχέδια που θέλεις. 
  • Τοποθετείς τα μπισκότα στη λαδόκολλα. 
  • Χτυπάς σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφεις τα μπισκότα. 
  • Τέλος τα πασπαλίζεις με την τρούφα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home