Υλικά
- 250γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 125γρ (βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
- 2 κρόκοι αυγών
- 80γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- αλεύρι (για το άνοιγμα)
Για το άλειμμα των μπισκότων
- 1 κρόκο αυγού
- λίγο γάλα εβαπορέ
Για το ψήσιμο
- λαδόκολλα
Για την διακόσμηση
- τρούφες της αρεσκείας σου
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Στην συνέχεια πασπαλίζεις τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι, χωρίζεις τη ζύμη και ανοίγεις με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.
- Με τη βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζεις τα σχέδια που θέλεις.
- Τοποθετείς τα μπισκότα στη λαδόκολλα.
- Χτυπάς σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφεις τα μπισκότα.
- Τέλος τα πασπαλίζεις με την τρούφα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα