Ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά (να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου) 

  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 280 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.

Εκτέλεση

  • Χτύπησε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • Ρίξε μετά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλεύρωσε τον πάγκο της κουζίνας κι ακούμπησε τη ζύμη. Στρώσε την με έναν πλάστη και χρησιμοποίησε κουπ πατ- φορμάκια για να κόψεις τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.
  • Φρόντισε κάθε κομμάτι-μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.
  • Στη συνέχεια, άπλωσε λαδόκολλα σε μια σχάρα και τοποθέτησε πάνω τα μπισκότα.
  • Βάλε τα στο φούρνο και ψήσε τα για 10’ στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  • Αφού κρυώσουν, μπορείς να τα διακοσμήσεις με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.

Πηγή 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ