Ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ευκαιρία να μυρίσει και το σπίτι υπέροχα
Υλικά (να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 280 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 βανίλια
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.
Εκτέλεση
- Χτύπησε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Ρίξε μετά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλεύρωσε τον πάγκο της κουζίνας κι ακούμπησε τη ζύμη. Στρώσε την με έναν πλάστη και χρησιμοποίησε κουπ πατ- φορμάκια για να κόψεις τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.
- Φρόντισε κάθε κομμάτι-μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.
- Στη συνέχεια, άπλωσε λαδόκολλα σε μια σχάρα και τοποθέτησε πάνω τα μπισκότα.
- Βάλε τα στο φούρνο και ψήσε τα για 10’ στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
- Αφού κρυώσουν, μπορείς να τα διακοσμήσεις με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.