Πώς θα φτιάξεις μια γεμιστή βασιλόπιτα

Υλικά

Για τη βασιλόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 250 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)  
  • 5 αυγά (μέτρια) 
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) 
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. cranberries

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μία φόρμα, με αποσπώμενη βάση 25 εκ.
  • Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνεις το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
  • Χαμηλώνεις ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνεις σιγά- σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, χωρίζεις το μείγμα σε τρία ίσα μέρη και στο ένα από τα τρία ρίχνεις το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
  • Ανακατεύεις καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζεις το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια, και σηκώνεις 2 εκατοστά γύρω-γύρω. Από πάνω ρίχνεις το μείγμα με τα υλικά της γέμισης, το απλώνεις ώστε να ισομοιραστεί, και στο τέλος ρίχνεις το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
  • Βάζεις το φλουρί!
  • Ψήνεις στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.
  • Σερβίρεις με τη ζάχαρη άχνη.

Πηγή 

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ