Thumbnail

Κάνε το σπίτι να μυρίζει όμορφα με τα πιο φυσικά υλικά Κάνε το σπίτι να μυρίζει όμορφα με τα πιο φυσικά υλικά

Κι άσε στην άκρη τα βλαβερά καθαριστικά
Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Όσο κι αν ανοίγουμε τις πόρτες του σπιτιού για να αεριστεί,  όσο και να το καθαρίζεις, κάποιες δυσάρεστες μυρωδιές παραμένουν.

Αν θέλεις να επαναφέρεις τη φρεσκάδα στο χώρο σου, παρακάτω θα δεις μερικά μυστικά, τα οποία αν τα δοκιμάσεις θα δεις απίστευτη διαφορά.

To αρωματικό πορτοκάλι

portokali arwma

Πάρε ένα πορτοκάλι και τρύπησέ το με γαρύφαλλα. Αυτό μπορείς να το κρεμάσεις σε όποιο χώρο θες ή ακόμη να φτιάξεις μια ωραία σύνθεση σε ένα μπολ με τέσσερα πορτοκάλια και να το τοποθετήσεις στο τραπέζι της κουζίνας, στην τραπεζαρία σου ή και μέσα στο τζάκι.

Το δικό σου αρωματικό Home Mist

aroma

Αντί να χρησιμοποιείς τα αρωματικά σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά και περιέχουν χημικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου με φυσικά υλικά. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι χυμό λεμονιού, 1 μπαστούνι φυσική κανέλα και 3 καρφάκια γαρύφαλλο. Γέμισε με το μείγμα αυτό ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε το σπίτι.

H ηλεκτρική σκούπα

skoupa

Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις την σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, κάνε ένα πολύ απλό κόλπο. Βάλε μέσα ένα πουγκί ποτισμένο με αιθέρια έλαια της αρεσκείας σου. Όταν θέσεις σε λειτουργία την σκούπα, θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφα θα μυρίσει το σπίτι σου!

Αρωματικό σφουγγάρισμα

Μπορείς επίσης να κάνεις ένα αρωματικό σφουγγάρισμα στα πατώματα. Βάλε μέσα σε έναν κουβά, 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και 9 λίτρα ζεστό νερό. Έτσι και θα απολυμάνεις από τα μικρόβια και θα κάνεις το χώρο να μυρίσει φρεσκάδα.

Η θαυματουργή κανέλα

kanela

Γέμισε μερικά κυπελάκια με ζεστό νερό, σόδα και κανέλα και άφησε τα στην κουζίνα για να απορροφήσουν τις μυρωδιές. Αυτό είναι ιδανικό για τις ημέρες που τηγανίζεις καθώς απορροφούν σε μεγάλο ποσοστό τις συγκεκριμένες μυρωδιές από το τηγάνι. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις ένα μεταλλικό κυπελάκι πάνω στο καλοριφέρ και να το γεμίσεις με νερό, ένα μπαστουνάκι κανέλας και ένα γαρύφαλλο.

Πηγή

 

Home