Thumbnail

#Stand By Greece: Πάνω από 200 χιλιάδες μαζεύτηκαν για τους πυρόπληκτους της Αττικής (Βίντεο) #Stand By Greece: Πάνω από 200 χιλιάδες μαζεύτηκαν για τους πυρόπληκτους της Αττικής (Βίντεο)

Ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για την ανοικοδόμηση κτιρίου φιλοξενίας παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος
Κάθε προσδοκία κατάφερε να ξεπεράσει η Παγκύπρια εκστρατεία συλλογής χρημάτων που στόχο είχαν την ενίσχυση των  πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στην Αττική. 

Με το σύνθημα της εκστρατείας #Stand By Greece και με τη στήριξη του “Hope For Children”, ο στόχος επετεύχθη, μαζεύοντας €298,065,51 ένα ποσό το οποίο όπως αποφασίστηκε θα αξιοποιηθεί για την ανοικοδόμηση κτιρίου φιλοξενίας παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος.

Στην Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου, ο ανεξάρτητος, διεθνής και ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) ενημέρωσε το κοινό για τα αποτελέσματα και τα επόμενα βήματα της Παγκύπριας εκστρατείας στήριξης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στην Αττική, #Stand By Greece. 

Στη διάσκεψη παρευρέθηκε ο κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπό την αιγίδα του οποίου είχε διεξαχθεί η εκστρατεία, ο Γενικός Διευθυντής και μέλη του ανώτατου συμβουλευτικού συμβουλίου του “Hope For Children” CRC Policy Center, όπως και εκπρόσωποι εταιριών και ΜΜΕ που είχαν συμβάλει στην εκστρατεία. 

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η ανταπόκριση του κοινού ήταν συγκινητική, συλλέγοντας το ποσό των €298,065,51 το οποίο όπως αποφασίστηκε θα αξιοποιηθεί για την ανοικοδόμηση κτιρίου φιλοξενίας παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος. 

Η απόφαση από το Hope For Children λήφθηκε μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Οργανισμού στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής αξιολογώντας τις ανάγκες. 

ΔΤ

Πρόκειται για ένα Ίδρυμα που έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές από τις φονικές πυρκαγιές. Το συγκεκριμένο κτίριο-ξενώνας του οποίου την αποκατάσταση θα αναλάβει το Hope For Children, φιλοξενεί παιδιά άνω των 12 ετών.

Επίσης, ο Οργανισμός ανακοίνωσε την εφαρμογή και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής αποκατάστασης όλων των παιδιών του Ιδρύματος αξιοποιώντας την εμπειρία του στον τομέα αυτό καθώς και τη συνεργασία με οργανισμούς στην Αττική. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Νιάρχος είναι οι φορείς που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στα υπόλοιπα κτίρια του Λυρείου Ιδρύματος. 

Home