Thumbnail

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις από το χθεσινό show του οίκου Chanel 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις από το χθεσινό show του οίκου Chanel

Η Virginie Viard έκανε την πρώτη της σόλο προσπάθεια στην υψηλή ραπτική
Έχοντας ως αναφορά την βιβλιοθήκη της Mademoiselle Chanel στον αριθμό 31 της Rue Cambon, η Virginie Viard μεταμόρφωσε το Grand Palais σε μια τεράστια βιβλιοθήκη ακολουθώντας την ''κληρονομιά'' που της άφησε ο Karl Lagrfeld και προσθέτωντας ακόμα ένα σκηνικό-υπερπαραγωγή στα αρχεία του οίκου.

1. Ένα βιβλίο είναι το μόνο αξεσουάρ που θα χρειαστείς αυτό το φθινόπωρο

Η Viard καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους της, από influencers και high profile editors μέχρι χολιγουντιανές σταρ στην πιο κλειστή λέσχη βιβλίου στον κόσμο... Στις 2 Ιουλίου, το Grand Palais μετατράπηκε σε μια κυκλική βιβλιοθήκη με διαδρόμους γεμάτους βιβλία. Με σημείο αναφοράς τη βιβλιοθήκη της Mademoiselle Chanel στο διαμέρισμα της στον αριθμό 31 της Rue Cambon, ο χώρος έμοιαζε με ένα  ήσυχο σαλόνι με κομψούς καναπέδες, καρέκλες, τραπεζάκια, χαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα και με ράφια εφοδιασμένα με έργα των αγαπημένων συγγραφέων της Coco: Πλάτωνας, Βιργίλιος, Σοφοκλής, Lucretius, Dante, Montaigne, Cervantes, Madame de Sévigne, Stéphane Mallarmé, και έργα συγγραφέων που ήταν μέρος της ζωής της, όπως ο Jean Cocteau. Το σκηνικό ήταν επίσης και ένας φόρος τιμής στον Karl Lagerfeld που όπως είναι γνωστό υπήρξε αδηφάγος αναγνώστης. 

Chanel Haute couture Fall 2019

Διάβασε ακόμα: Η Céline Dion είναι η #QUEEN του Paris Couture Week

2. Τα γυαλιά μυωπίας είναι σέξι!

Σε σχέση με τις προηγούμενες σ' αυτή η συλλογή του οίκου τα αξεσουάρ δεν προκάλεσαν και τόση ''φασαρία''. Τα κορίτσια φορούσαν μαύρα φλατ loafers με φιόγκους, ενώ τα μαλλιά τους ήταν μαζεμένα σε μια αυστηρή συντηρητική αλογοουρά. Με αυτά ως δεδομένα σίγουρα αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν τα στρογγυλά γυαλιά μυωπίας του Harry Potter. Το μήνυμα; Σταμάτα να φοράς φακούς επαφής και ακύρωσε το ραντεβού για λέιζερ. Τα γυαλιά μυωπίας επέστρεψαν!

Chanel Haute Couture Fall 2019

3. Δύο είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτή τη συλλογή: Ανεπιτήδευτη Κομψότητα. 

Το Portishead από τους Glory Box ήταν το soundtrack του show με τον στίχο 'I just want to be a woman' να διακόπτει την ησυχία της βιβλιοθήκης. Αυτή η συλλογή σε σύγκριση με τις προηγούμενες είχε σαφώς μια διαφορετική θηλυκότητα κάτι που επεσήμανε την ''είσοδο'' της Virginie Viard:  “Ονειρευόμουν μια γυναίκα με ανεπιτήδευτη κομψότητα με μια αέρινη, ελεύθερη σιλουέτα ό,τι ακριβώς ορίζει και την γοητεία του οίκου Chanel», δήλωσε η ίδια.

Chanel Haute Couture Fall 2019

4.Ούτε απ' αυτό το σόου έλειπαν οι ιστορικές αναφορές

Η Coco Chanel ήταν οπαδός του Flaubert - και πολλά ρούχα σ' αυτή την συλλογή αποτελούσαν σίγουρα μια αναφορά στην Emma Bovary. Ένας χαρακτήρας που επανειλημμένα την δελέαζαν τα ρούχα, ενώ η συνδρομή της σε παριζιάνικα περιοδικά μόδας έκρυβε την ανάγκη της “μέσα από την φαντασία να καλύψει τα δικά της κενά”. 

Chanel Haute couture Fall 2019

5. Και η νύφη φορούσε... πιτζάμες!

Fancy, στο ροζ της πούδρας, με φτερά και πτυχώσεις... Ήταν η επαναστατική πρόταση που είδαμε στο catwalk από την Virginie Viard και είπαμε 'I do'.

Chanel Haute Couture Fall 2019

Διάβασε ακόμα: Εμπνευσμένο από τις Καρυάτιδες το couture show του Dior

Home