Thumbnail

Εμπνευσμένο από τις Καρυάτιδες το couture show του Dior Εμπνευσμένο από τις Καρυάτιδες το couture show του Dior

Η Maria Grazia Chiuri ύμνησε αυτή την φορά την γυναίκα μέσω της αρχιτεκτονικής και η Γαλλία την βραβεύει...
Μια σειρά από μαύρα φορέματα με κορσέδες αποκαλύφθηκε χθες βράδυ στο catwalk του Dior φέρνοντας μια εσάνς από τα παλιά...

Η φεμινίστρια Maria Grazia Chiuri για το haure couture show της επέλεξε την έδρα του οίκου στο Παρίσι όπου ο θρυλικός Christian Dior παρουσίαζε τις συλλογές του μέχρι τον θάνατό του, το 1957. Αντί για ένα σαλόνι εκείνης της εποχής όμως, η σχεδιάστρια υποδέχτηκε τους διάσημους καλεσμένους της, ανάμεσά τους και η Priyanka Chopra με τον Nick Jonas, μέσα στις αίθουσες του ανακαινισμένου αρχοντικού όπου οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με ανάγλυφα σχέδια.

Μέσα από την κεντρική σκάλα εισέβαλε ένα τεράστιο τεχνητό δέντρο με ρίζες ως πηγή έμπνευσης, ζωής και δημιουργίας αλλά και ως αναφορά στις εμπειρίες του παρελθόντος. Ως συνέχεια τα σχέδια της συλλογής ήταν μια ανάμειξη του παλιού με το νέο με τα ελαφριά υφάσματα να δίνουν μια αέρινη αίσθηση στα ρούχα.

Όπως ανέφερε η Chiuri ο λόγος που επικεντρώθηκε στο μαύρο για αυτή τη συλλογή ήταν εν μέρει γιατί δεν αποσπά την προσοχή από το ίδιο το σχέδιο. “Αν στόχος σου είναι να μιλήσεις για τις γραμμές, το μαύρο βοηθάει”. 

Διάβασε ακόμα: Μια όμορφη καλημέρα στον Simon Porte Jacquemus! Σ' αυτόν και μόνο...

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute couture

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

 

“Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε ένα κορσέ που να είναι άνετος”, δήλωσε η σχεδιάστρια για την συλλογή της,  που ήταν εμπνευσμένη εν μέρει από το έργο του αείμνηστου αρχιτέκτονα Bernard Rudofsky, ο οποίος μελέτησε τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και την υψηλή ραπτική.

Οι φούστες άλλοτε καλυμμένες φτερά ή με στοιχεία από βελούδο ή δαντέλα ήταν με τέτοιο τρόπο δομημένες ώστε να δίνουν όγκο στις φόρμες ενώ τα σακάκια με ζώνη έφεραν υπερβολικά φουσκωτά μανίκια.

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Dior Haute Couture 2020

Τα silver φορέματα σε αρχαιοελληνικό στυλ έκαναν την εμφάνισή τους κοντά στο φινάλε λες και ήταν προορισμένα για να δώσουν εκείνη την απαραίτητη λάμψη, εμπνευσμένα από τις καρυατίδες - τα γυναικεία γλυπτά που χρησιμοποιούνται ως στήλες και οι οποίες κοσμούν πολλά κτίρια στο Παρίσι.

Dior Haute Couture 2020

Το σόου έκλεισε με ένα από τα μοντέλα να εμφανίζεται φορώντας ένα κουκλόσπιτο, μια χρυσή αναπαράσταση του αρχοντικού της 30ης λεωφόρου Montaigne στο Παρίσι, απογειώνοντας το αρχιτεκτονικό θέμα της συλλογής. Το σπίτι-φόρεμα σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνη Penny Slinger, η οποία έστησε και το σκηνικό του σόου.

Dior Haute couture 2020

Dior Haute couture

Η ιταλίδα Maria Grazia Chiuri, που ανέλαβε τον οίκο Dior το 2016, μετά το catwalk show της Δευτέρας, έλαβε το βραβείο Legion of Honor, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να γίνει σε πολίτη της Γαλλίας.

Διάβασε ακόμα: Η Susan Sarandon, η AnnaSophie Robb και ένας Insta-famous σκύλος στο μίνι φιλμ του Roger Vivier

Home