Thumbnail

12 μυστικά του στυλ που ''κλέψαμε'' από τις παριζιάνες 12 μυστικά του στυλ που ''κλέψαμε'' από τις παριζιάνες

Και τα μοιραζόμαστε μαζί σου...
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς οι διάσημες parisiennes καταφέρνουν πάντα να δείχνουν τόσο φινετσάτες και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτα cool; Πάρε για παράδειγμα την Lou Doillon ή την Caroline de Maigret... Λοιπόν φίλη μου, σήμερα θα ξεδιπλώσουμε αυτό το je ne sais quoi, που κάνει αυτά τα κορίτσια, τα πιο καλοντυμένα του κόσμου...

Αναλύσαμε λοιπόν το στυλ των πιο διάσημων παριζιάνων, ανατρέξαμε στο προφίλ τους στο Instagram και συγκεντρώσαμε τα μυστικά tips που θα σε κάνουν να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι και ψωνίζεις από εδώ και στο εξής.

Διάβασε ακόμα: Αυτή η πολύ διάσημη influencer σου δείχνει πώς να αντικαταστήσεις τα skinny jeans σου

1. Λένε όχι στις τελευταίες τάσεις και επενδύουν σε ένα κλασσικό στυλ.

''Μην με ρωτάτε για τις τάσεις. Αγοράζω ρούχα που με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα, που με κολακεύουν, αλλά ποτέ δεν με ένοιαζε να έχω το τελευταίο ''it'' κομμάτι'', ανέφερε σε συνέντευξή της στην Vogue, η Julia Restoin Roitfeld.

2. Σέξυ ''αχτένιστο'' και ποτέ στιλιζαρισμένο hair look.

Έχεις προσέξει πώς οι διάσημες γαλλίδες όπως η Clemence Poesy και η Carine Roitfeld φτιάχνουν -ή μάλλον δεν φτιάχνουν- τα μαλλιά τους ακόμη και όταν εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με μια πολυτελή μαύρη τουαλέτα; Ποτέ μα ποτέ δεν θα δεις μια παριζιάνα με αυτό που λέμε ''μαλλί κομμωτηρίου''. Κι αυτό το φυσικό στυλ του ''μόλις ξύπνησα και βγήκα'' είναι που τις κάνει τρομερά σέξι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne 💋 (@jeannedamas)

3. Ποτέ δεν θα σε ''προδώσει'' μια μαρινιέρα.

Από τότε που η Coco Chanel εφήυρε από τους ψαράδες την κλασσική μπλούζα με τις μπλε οριζόντιες γραμμές, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει ταυτιστεί απόλυτα με το στυλ των παριζιάνων. Και μπορεί να μοιάζει με στερεότυπο, αλλά η αέναη ''δύναμή'' του να δείχνει διαχρονικά cool είναι που το κάνει και μια κλασσική επένδυση.

4. Ζουν κυριολεκτικά μέσα στην μπεζ καμπαρντίνα τους

Οι parisiennes έκαναν το κλασσικό trench coat τον καλύτερο τους φίλο. Είναι το κομμάτι που φοράνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, στη δουλειά και σε επίσημες εκδηλώσεις πάνω από την μαύρη τουαλέτα τους, το φθινόπωρο ή την άνοιξη ριγμένο στους ώμους και με ανασηκωμένα τα μανίκια. Γενικά παντού και πάντα...

5. Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή εφαρμογή.

Ανεξάρτητα από τις τάσεις της κάθε εποχής, οι παριζιάνες έχουν ένα βασικό κανόνα: Επενδύουν σε κομμάτια που κολακεύουν τον σωματότυπό τους, είτε πρόκειται για ένα μπλε τζιν, είτε για ένα κλασσικό μαύρο φόρεμα.

6. Κάνουν τις αγορές τους βασισμένες στη neutral παλέτα.

Δεν θα τις δεις ποτέ να φοράνε ένα φλουό σύνολο από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το μαύρο, το μπεζ, το γκρι και το navy είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στη ντουλάπα τους και με βάση αυτά χτίζουν την εμφάνισή τους. Ένα μεταξωτό μαντίλι ή ένα τσαντάκι σε κόκκινο χρώμα ίσως θα έρθει να δώσει αυτή την πινελιά στο look τους.

7. Τολμούν να φορέσουν ένα αντρικό κουστουμι σε μια επίσημη εμφάνιση

Το 1966 ο Yves Saint Laurent εμπνεύστηκε το θρυλικό Le Smoking και από τότε αποτελεί ένα διαχρονικό κομμάτι στη ντουλάπα των parisiennes. Το ανδρόγυνο αυτό σύνολο λειτουργεί ως όπλο για μια δυναμική σέξι βραδινή εμφάνιση για κάθε παριζιάνα.

8. Επενδύουν σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια 

Στην ταινία του 1967 ''Belle de Jour'' η Catherine Deneuve εμφανιζόταν σε όλη την ταινία με ένα συγκεκριμένο ζευγάρι Roger Vivier γόβερ με χρυσή αγκράφα, και μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι δεν χρειάζεσαι χιλιάδες παπούτσια για να δείχνουμε στιλάτες, αλλά ένα κομψό ζευγάρι μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπες. 

9. Επενδύουν γενικώς...

Το κλειδί που κάνει τις γαλλίδες τόσο ξεχωριστές βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τις αγορές τους. Δεν παρασύρονται ποτέ από τις εφήμερες τάσεις και δεν αγοράζουν ότι φοράνε τα υπόλοιπα Insta-girls. Αντίθετα αποκτούν κομμάτια που ξέρουν ότι θα κρατήσουν για πάντα, όπως ένα κλασσικό μεταξωτό μαντίλι ή ένα τουίντ σακάκι.

10. Mε όπλο ένα κατακόκκινο κραγιόν

Δεν θα τις δεις ποτέ να φοράνε εκείνη την neon σκιά ούτε ένα φανταχτερό φούξια κραγιόν, ούτε να παστώνονται τόνους από makeup. Ο τρόπος για να μετατρέψει κάθε παριζιάνα το καθημερινό της look σε βραδινό χωρίς να αλλάξει καν το σύνολό της είναι ένα κατακόκκινο κραγιόν φορεμένο με τον πιο φυσικό τρόπο.

11. Αν έχεις αμφιβολίες για την εμφάνισή σκέψου απλώς ''τι θα φορούσε η Coco Chanel;''

Καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες ντύνονταν στον 20ο αιώνα, όμως μέχρι σήμερα η Mademoiselle είναι στο DNA πολλών γαλλίδων που έχουν κάνει ''στολή'' τους ένα τουίντ σακάκι συνδυασμένο με μπλε τζιν, ένα μικρό μαύρο φόρεμα και ένα μαυρόασπρο σύνολο.

12. Ντύσου για εσένα και μόνο

Μπορεί να ακούγεται απλό και εύκολο αλλά δεν είναι. Αυτό στο οποίο τα French girls υπερέχουν απ' όλες εμάς τις υπόλοιπες είναι ότι ντύνονται για να αισθάνονται οι ίδιες καλά, ούτε για να σαγηνεύσουν τον σύντροφό τους, ούτε για να φωτογραφηθούν στο Instagram, ούτε για να ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος. Όλ' αυτά τα πετυχαίνουν γιατί ντύνονται για να ευχαριστήσουν τον εαυτό τους και μόνο.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φορέσεις τη βερμούδα σου αυτή την εποχή

Home