Στο ναό του Ποσειδώνα θα πραγματοποιήσει το επόμενο show της η Μαίρη Κατράντζου

Από εκείνη τη στιγμή η Μαίρη Κατράντζου ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις 3 Οκτωβρίου, ημερομηνία που θα παρουσιάσει και τη συλλογή της για το καλοκαίρι του 2020, σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που ο ναός της χρυσής εποχής της Αθήνας, θα δοθεί για μια εκδήλωση αυτού του τύπου. Ο ναός κτίστηκε προς τιμήν του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας και όχι μία αλλά δύο φορές. Στις αρχές του 5ου αιώνα καταστράφηκε από τους Πέρσες και το 444 π.Χ. περίπου ο Περικλής διέταξε να κτιστεί ξανά. Ολοκληρώθηκε το 440 π.Χ.  Είναι δωρικού ρυθμού και αρκετά καινοτόμος για την εποχή του. 

Διάβασε ακόμα: 150 διάσημα brands υπέγραψαν την συμφωνία Macron για βιώσιμη μόδα

Αυτό που ουσιαστικά ενέκρινε το ΚΑΣ ήταν το αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του ναού του Ποσειδώνος στο Σούνιο, ώστε να πραγματοποιηθεί η επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου.

Η 36χρονη σχεδιάστρια συμπορεύτηκε με την κυρία Βαρδινογιάννη και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, το οποίο θέλησε για τα 30 χρόνια του να κάνει κάτι ξεχωριστό. Ο συνδυασμός λοιπόν αυτών των δύο παραγόντων (δηλαδή η συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό μέσα από ένα ντεφιλέ υψηλής ραπτικής) έπεισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι το ΚΑΣ είχε απορρίψει την αίτηση του οίκου Gucci το 2017 για την παρουσίαση ενός ντεφιλέ στην Ακρόπολη.

 Διάβασε ακόμα: Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης θα δεις την Daisy May, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ