Thumbnail

Δάκρυα και μαύρα ρούχα στο πρώτο σόου του οίκου Chanel χωρίς τον Karl Lagerfeld Δάκρυα και μαύρα ρούχα στο πρώτο σόου του οίκου Chanel χωρίς τον Karl Lagerfeld

Η ελίτ ''αποχαιρέτισε'' τον Κάιζερ με τον πιο συγκινητικό τρόπο
Σ' ένα χιονισμένο σκηνικό στο Grand Palais υποδέχτηκε ο οίκος Chanel τους καλεσμένους στο σημερινό του σόου, το τελευταίο με την υπογραφή του Karl Lagerfeld.

Με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Κάιζερ της μόδας ξεκίνησε η μέρα στο Παρίσι, με τους A-listers να μαζεύονται στην πρώτη σειρά για το σόου του οίκου Chanel ντυμένοι στα μαύρα και την Penelope Cruz μαζί με τις νεαρές μούσες του Karl, την Cara Delevingne και την Kristen Stewart να αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια τον Κάιζερ της μόδας.

Chanel Fall 2019

Carine Roitfeld, Julia Restoin Roitfeld

Kristen Stewart Chanel Fall 2019

Kristen Stewart

Naomi Campbell Chanel 2019

Naomi Campbell

Η χειμωνιάτικη wonderland που εμπνεύστηκε ο σχεδιαστής, που έφυγε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μόδα, στήθηκε για να υπενθυμίσει στο κοινό τα προηγούμενα φαντασμαγορικά σκηνικά που ο Lagerfeld ''ζωντάνευε'' σε κάθε σόου μπροστά στα μάτια τους, από βασίλεια στον βυθό μέχρι καταρράκτες. Κι ακόμα και σ' αυτό το τελευταίο του σόου, δεν απογοήτευσε, έστω και απών...

chanel fall 2019

Penelope Cruz Chanel fall 2019

chanel fall 2019

Πολυτελή σαλέ στήθηκαν στο Grand Palais με τα μοντέλα να εμφανίζονται στο χιόνι με τα πέδιλα του σκι που λάνσαρε ο οίκος το 2006 δημιουργώντας τεράστιο σάλο τότε, ενώ ψεύτικος καπνός έβγαινε από τα χιονισμένα βουνά δίνοντας την αίσθηση ενός πραγματικού ορεινού τοπίου.

Στην υποδοχή οι καλεσμένοι έλαβαν ένα υπέροχο ενθύμιο. Μια ζωγραφιά που απεικόνιζε τον Κάιζερ με την χαρακτηριστική αλογοουρά, το κουστούμι και τα μαύρα γυαλιά του δίπλα στην Coco Chanel με καπέλο και τουίντ skirt suit και από κάτω την φράση  ''The beat goes on''.

Chanel Fall 2019

Chanel Fall 2019

Για το φινάλε το επικό κομμάτι ''Heroes'' του David Bowie ακουγόταν δυνατά από τα μεγάφωνα, με τα μοντέλα να κατακλύζουν την πασαρέλα με δάκρυα στα μάτια και την Cara να προσπαθεί να ανεβάσει την διάθεση ξεσηκώνοντας το πλήθος, που χειροκροτούσε όρθιο σε μια βαθιά συναισθηματική στιγμή. 

Η Virginie Viard, το δεξί χέρι του Karl, που τον διαδέχτηκε στο θρόνο του οίκου, έδωσε στον κόσμο αυτό που χρειαζόταν. Την αίσθηση ότι ο Κάιζερ ήταν κάπου εκεί κρυμμένος στα παρασκήνια και παρακολουθούσε αυστηρά την τελευταία του παράσταση, την στιγμή που η ίδια με την σειρά της ''έχτιζε'' το μέλλον του οίκου για να αφήσει τη δική της ιστορία.

Home