Thumbnail

H συλλογή AQUA ALLEGORIA, η αυθεντική φύση του GUERLAIN! H συλλογή AQUA ALLEGORIA, η αυθεντική φύση του GUERLAIN!

Η φύση μας εμπνέει από πάντα
Το 1999, ο Guerlain αφιέρωσε τη πρώτη του αρωματική συλλογή στη φύση: Aqua Allegoria. Μια ζωντανή ωδή στη Φύση, που εξυμνεί την απίστευτη ποικιλομορφία της, τα χρώματα και την ελευθερία της. Κομψά αρώματα, γεμάτα απο τη χαρά της ζωής και την αισιοδοξία. Η ευτυχία στην πιο αγνή της μορφή. Κατασκευασμένα από εξαιρετικά συστατικά φυσικής προέλευσης που προέρχονται από όλο τον κόσμο, από τους αρωματοποιούς-εξερευνητές του Οίκου, ενσαρκώνουν το ισχυρό μήνυμα της εμβληματικής πλέον συλλογής μας: ο κόσμος είναι ο κήπος μας.

Τα Aqua Allegoria έχουν γίνει σύμβολο  μακροχρόνιας δέσμευσης του Guerlain για τον πλανήτη και τη βιο-ποικιλοτητα.  

AQUA ALLEGORIA FORTE: ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ 

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΥΕΙ, Η ΦΥΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ:ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ.

Αρώματα πιο έντονα με μεγαλύτερη διάρκεια. Μετά από την επανέκδοση των εμβληματικών αρωμάτων  Aqua Allegoria - Mandarine Basilic, Rosa Rossa και Nerolia Vetiver - η σειρά Forte γιορτάζει την  εξαιρετική δύναμη του ξύλου μέσα από τρία νέα έντονα ξυλώδη eau de parfum.

 Περισσότερο από μια νέα συλλογή, είναι μια ωδή των αρωματοποιών στους πυλώνες της βιοποικιλότητας που είναι τα δέντρα και τα δάση. Απαραίτητα για τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, αυτοί οι "πνεύμονες της Γης" στηρίζουν και δομούν τα φυσικά οικοσυστήματα.   Οι ξυλώδεις νότες προσδίδουν στα αρώματα αναντικατάστατη δύναμη: τα αρώματά τους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά  πολλαπλών αρωμάτων. Με τα Bosca Vanilla, Rosa Palissandro και Oud Yuzu, το ξύλο συναντά την υπογραφή των Aqua Allegoria Forte σε τρία ξεχωριστά, ασυνήθιστα έντονα αρώματα.

 

1

 

BOSCA VANILLA

Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ 

Στη ζεστή άμμο μιας παραλίας της Κορσικής που πλαισιώνεται από ένα δάσος ευκαλύπτων, δεκάδες κομμάτια  ξύλων  παρασύρονται από τα κύματα. Διαμορφωμένα από τα στοιχεία της φύσης, εμποτισμένα από τη ζέστη του ήλιου  και  το θαλασσινό νερό, ενέπνευσαν τους αρωματοποιούς  Guerlain να δημιουργήσουν ένα ξυλώδες άρωμα βανίλιας  με έντονο εθιστικό άρωμα. 

Αναδύει έντονες αλμυρές νότες, και περιβάλλεται από την ακαταμάχητη ζεστασιά του βάμματος  βανίλιας με τις φυσικές απαλές και ξυλώδεις πτυχές της. Συνδυάζεται με τα πικάντικα αρώματα του  everlasting, το εμβληματικό λουλούδι της Κορσικής. Αυτό το ντουέτο  αναδεικνύεται έντονα μέσα σε ένα έντονο, δυναμικό και εξαιρετικά εθιστικό άρωμα. Ένα υπέροχο αλμυρό άρωμα για να το φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βάμμα βανίλιας: ιστορική τεχνογνωσία Guerlain

Στην καρδιά της Bosca Vanilla, ένα εξαιρετικό συστατικό αποκαλύπτει την απαράμιλλη ομορφιά του: το  βάμμα βανίλιας Guerlain. Παρασκευάζεται από βιολογικούς καρπούς  εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, ενσωματώνει τη διαχρονική  τεχνογνωσία που ο Guerlain έχει διατηρήσει ζωντανή για σχεδόν δύο αιώνες. Η φρεσκοκομμένη βανίλια  Μαδαγασκάρης παραδίδεται  στα εργαστήρια    του Guerlain  στο Orphin της Γαλλίας, τεμαχίζεται  με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα "massicot" ή ένα  κόφτη που οι αρωματοποιοί του Οίκου μεταβιβάζουν από γενιά σε γενιά, σαν ένα πολύτιμο κόσμημα. Τέλος, τα κομμάτια αφήνονται να μαραθούν σε οργανικό αλκοόλ για αρκετές εβδομάδες. Η υπομονή είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούν τα μοναδικά πλούσια αρώματα, αποκαλύπτοντας τις ξυλώδεις, δερματώδεις και απολαυστικά γκουρμέ πτυχές  της βανίλιας, βασικό  συστατικό της οσφρητικής υπογραφής του Guerlain.

 

2

OUD YUZU

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ  

Η απροσδόκητη αντίθεση ανάμεσα στους στροβιλισμούς του ξύλου oud και της  σκανδαλώδους πικράδας του yuzu. 

Η σύνθεση ανοίγει με τις ζωηρές, χαρούμενες, λαμπερές νότες του ιαπωνικού yuzu, ενός μικρού, έντονα πικάντικου εσπεριδοειδούς. Σαν το φως μιας ηλιαχτίδας που διασχίζει τον ουρανό για να διεισδύσει στο σκοτεινό δάσος και να το φωτίσει. Σε συνδυασμό με τις ζεστές, ξηρές νότες του κέδρου, το ξύλο του oud αποκαλύπτει τη μεγαλοπρεπή σύνθεση  των woody, ambery και  animal αποχρώσεων του.  Ιερό ξύλο στη Μέση Ανατολή, βασικό συστατικό Kodo στην Ιαπωνία και στην Ινδία γίνεται απόσταξη  για περισσότερα από χίλια χρόνια.  Το oud είναι ένα πολύτιμο σύμβολο για τους οσφρητικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο δια μέσου των αιώνων. Κατά την επαφή του με τον αφρώδη μικρό καρπό yuzu, αυτό το μυστικιστικό ξύλο μεταμορφώνεται σε μια έκρηξη φρεσκάδας και χρώματος!  Δύναμη και ανεμελιά. Σκιά και φως.

Oud: τα μυστικά του μαύρου χρυσού

Είναι γνωστό ως το άρωμα του παραδείσου. Από την αραβική λέξη που σημαίνει "ξύλο", "al-oud", το Oud είναι μία από τις πιο σπάνιες και πολύτιμες πρώτες ύλες της αρωματοποιίας και μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να αποκτηθεί. Το Oud προέρχεται από ένα δέντρο που βρίσκεται στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, το οποίο, όταν μολύνεται από έναν μύκητα, εκκρίνει μια ισχυρή αρωματική ρητίνη. Στις φυτείες, τα μολυσμένα φυτά αφήνονται να αναπτυχθούν για 25 χρόνια πριν από τη συγκομιδή των  τεμαχίων ξύλου και την απόσταξη  τους  με ατμό.  Με μια σπάνια  οσφρητική πολυπλοκότητα, το oud αποκαλύπτει ξυλώδεις, καπνιστές,  δερματώδεις, φρουτώδεις, πικάντικες ή ζωικές πτυχές, καθιστώντας το ένα  εντελώς μοναδικό συστατικό στην παλέτα του αρωματοποιού.

 

3

ROSA  PALISSANDRO

Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ  ROSEWOOD

Ένα εξαιρετικά πολύτιμο τροπικό ξύλο, το ροδόξυλο  έδωσε στους αρωματοποιούς του Guerlain την ιδέα για μια σύνθεση σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ξυλώδη ρόδα  που συναντούμε στην αρωματοποιία:  ένα ισχυρό και κομψό "ροδαλό ξύλο".  

Η πικάντικη φρεσκάδα του ροδόξυλου και ο τρυφερός αισθησιασμός του τουρκικού  Ρόδου  σε ένα τέλειο  συνδυασμό. 

Το ξύσμα περγαμόντου, ένα εμβληματικό εσπεριδοειδές του Guerlain, και το ροδόξυλο   αναδύονται σε όλο τους το μεγαλείο. Επίσης γνωστό  ως bois de rose, το ροδόξυλο εκφράζει δυναμικά το  μοναδικό και εξαιρετικά πολύπλοκο άρωμα σε ένα άρωμα εντελώς δικό του . Οι χαρακτηριστικές πτυχές του λεμονιού και του σπόρου κορίανδρου,  και οι απαράμιλλες αποχρώσεις του ρόδου, δομούν κομψά αυτό το άρωμα. Ένα floral woody άρωμα, το Rosa Palissandro αποπλανεί μέσω ενός συνδυασμού έντονου και απαλού, αρρενωπού και θηλυκού, αρωματίζοντας το δέρμα με ένα εξαιρετικά ευγενές άρωμα.

Τούρκικο rose   absolute: ένα βασικό  συστατικό για τον Guerlain 

 Συμβολίζει τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία  Guerlain, το τριαντάφυλλο αναδεικνύεται στο τουρκικό rose   absolute, το οποίο ακτινοβολεί στη  καρδιά του Rosa Palissandro. Ένα εμβληματικό συστατικό στην παλέτα των αρωματοποιών, εξάγεται από τα πέταλα του τριαντάφυλλου Damascena. Το διάσημο "Τρίγωνο των Ρόδων", στο οροπέδιο της Ανατολίας στην Τουρκία, θεωρείται το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια αυτής συγκεκριμένης ποικιλίας. Εκεί, τα άνθη συλλέγονται γύρω στις 8 το πρωί, όταν είναι πιο πλούσια στις αρωματικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το χαρακτηριστικό του άρωμα: πλούσιο και λουλουδένιο με μελένιες πτυχές, έχει σπάνια οσφρητική δύναμη.

AQUA ALLEGORIA FORTE,

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ  

ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ FORTE ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  AQUA ALLEGORIA: NEROLIA VETIVER, MANDARINE BASILIC AND ROSA ROSSA

NEROLIA VETIVER FORTE

Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΕΡΟΥ NEROLI 

Το Nerolia Vetiver Forte αποτελεί τον πυλώνα της συλλογής και είναι εμπνευσμένο από τον καυτό ήλιο του Ιονίου της ακτογραμμής  της Καλαβρίας. Το άρωμά του ενισχύεται από  το απαλό άρωμα των ανθών πορτοκαλιάς που συνδυάζουν το φωτεινό άρωμα του νερολί   με μια απολαυστική νότα από  σύκο.

 Το απόσταγμα περγαμόντου, το εμβληματικό συστατικό του Guerlain από την Καλαβρία,  χαρίζει  χαρούμενους, πικάντικους τόνους στις  νότες κορυφής. Petitgrain, το απόσταγμα  από τα φύλλα της νεραντζιάς φέρνει το βοτανικό του χρώμα στη σύνθεση, που τονίζεται από το αρωματικό  πράσινο των φύλλων της συκιάς.Στις νότες  καρδιάς, το λουλούδι και το φρούτο αρχίζουν ένα μαγευτικό τους βαλς.    Το νερολί προέρχεται από την απόσταξη των ανθών   πορτοκαλιάς και εκφράζει δυναμικά  λαμπερούς λουλουδένιους τόνους.  Το άρωμα συνδυάζει το εμβληματικό vetiver με το tonka bean για απόλυτη άνεση. Η  πινελιές από τη  βανίλια και το αμύγδαλο δημιουργούν μια αίσθηση που είναι ταυτόχρονα woody  και εθιστική. Ένα eau de parfum που λούζεται από τον ήλιο που δύει, το Vetiver Nerolia Forte απλώνεται στο δέρμα με  μια ακαταμάχητη απόλαυση.                                                                   

 Ένα άρωμα για  dolce vita.

ROSA ROSSA FORTE

Ο ΑΙΣΘΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

 Ένα "ηλιοκαμένο" τριαντάφυλλο που συνδυάζει  το άρωμα του Βουλγάρικου τριαντάφυλλου με τις φρέσκες  του νότες, το Grasse rose absolute με τις μελένιες του  πτυχές, και το τουρκικό τριαντάφυλλο για μια μοναδική ποιότητα. Ένα ονειρεμένο  λουλούδι, που τονίζεται από πιπέρι, φραγκοστάφυλο και αλκοολούχο ροδάκινο για μια απολαυστικά βελούδινη υφή. Ο βασιλιάς των λουλουδιών: πιο αισθησιακό από ποτέ.

MANDARINE BASILIC FORTE

Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

Αποπνέει ζεστασιά και φως. Το απόσταγμα  από βιολογικό ιταλικό μανταρίνι  εκφράζει έναν ισχυρό αισθησιασμό, σε συνδυασμό με το  απόσταγμα από Βουλγαρικό τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς με μελωμένες  πινελιές. 

Ένα φρούτο τόσο κόκκινο όσο ο ήλιος που δύει.

 AQUA ALLEGORIA,

ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΦΥΣΙΚΑ  ΑΡΩΜΑΤΑ 

 ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ , ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΤΟΥ GUERLAIN ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η συλλογή Aqua Allegoria προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο δύο στόχους που καθοδηγούν όλες τις δράσεις του Οίκου: τη διασφάλιση της ποιότητας και της μακροζωίας των δημιουργιών του, ενώ παράλληλα  την επιστροφή των δώρων  της Φύσης στην πηγή τους.  Αυτή η φιλοδοξία, που επισημοποιήθηκε το 2007 μέσω της πρωτοβουλίας In the Name of Beauty, έχει καταστήσει τη διαφύλαξη αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς ως προτεραιότητα για τον Οίκο. Η συλλογή Aqua Allegoria είναι ένα από τα παραδείγματα αυτής της ολοκληρωμένης προσέγγισης, από το αρχικό της όραμα μέχρι την επιλογή των συστατικών που συνθέτουν τις φόρμουλες της: από τους κήπους των εσπεριδοειδών της Καλαβρίας,  και τους αγρούς από τριαντάφυλλα στη Βουλγαρία, ο Guerlain,  μέλος της UEBT (Union for Ethical BioTrade) από το 2021, έχει εφαρμόσει σχέδια βελτίωσης για κάθε δίκτυο, χέρι-χέρι με τους διάφορους φορείς του.  Ως αποτέλεσμα αυτής της  συνεχούς βελτίωσης, όλα τα εμβληματικά δίκτυα του  Οίκου θα λάβουν την πιστοποίηση "Sourcing with Respect" από το 2026.

 

0
Home