Το άλλο «πρόσωπο» της Kamala Harris - H εγγονή της Nina Simone την κατηγορεί για εκφοβισμό
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά το θάνατο της Nina Simone το 2003, η κόρη της, Lisa Simone Kelly, έγινε η διαχειρίστρια τόσο της περιουσίας της όσο και ενός φιλανθρωπικού ταμείου, το οποίο ιδρύθηκε «για τη μουσική εκπαίδευση των μαύρων παιδιών της Αφρικής από τη Νότια Αφρική, τη Λιβία και τη Γκάνα».
Ωστόσο, το 2013, η Lisa κατηγορήθηκε ότι «παραβίασε το πιστωτικό της καθήκον τόσο στο κτήμα όσο και στο φιλανθρωπικό ταμείο και φέρεται να απέσπασε έως και 2 εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάθεσης 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει η Daily Beast.
Η Kamala Harris, η οποία υπηρετούσε ως Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια εκείνη την εποχή, επέβλεψε την υπόθεση και αποφάσισε ότι η Kelly ήταν λάθος.
Μετά από ένα σχόλιο ενός χρήστη, η εγγονή της Simone, ReAnna Simone Kelly, έγραψε σχετικά με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «Όπως είπα και πριν, ρωτήστε τη γιατί το κτήμα των γιαγιάδων μου είναι πλέον κατεστραμμένο. Ρωτήστε την γιατί εμείς ως οικογένειά της δεν έχουμε πλέον δικαιώματα σε τίποτα. Ρωτήστε την γιατί έκανε bullying στη μητέρα μου στο δικαστήριο και η μαμά μου σχεδόν αυτοκτόνησε από την κατάθλιψη. Η οικογένειά μου δεν διαχειρίζεται πλέον το κτήμα της. Αφαιρέθηκε από εμάς και δόθηκε σε λευκούς. Το οικογενειακό μας όνομα τραβήχτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν έχουμε δικαιώματα, τίποτα. Θέλετε να ρίξετε την ευθύνη σε κάποιον; Ρωτήστε την Kamala Harris γιατί εναντιώθηκε στην οικογένειά μου».
Nina’s granddaughter here. My family doesn’t run her estate anymore. It was taken away from us & given to white people. Our family name was DRAGGED in the media. We get NO royalties, nothing. Wanna hold someone accountable?Ask Kamala Harris why she came for my family #NinaSimone https://t.co/mMXOz7iLxn — RéAnna Simone Kelly (@reasiimone) June 19, 2021
Παράλληλα, η ReAnna Simone Kelly υποστήριξε ότι υπήρξαν «πολλές συκοφαντίες» για τη μητέρα της, ενθαρρύνοντας τους οπαδούς να «κάνουν την έρευνά τους» για την υπόθεση. «Υπήρχαν πολλές ψευδείς πληροφορίες εκεί έξω που δεν αληθεύουν. Ακούστε με. Το ζήσαμε. Ζούμε ακόμα τις συνέπειες του».
Μάλιστα, ενθάρρυνε τον κόσμο να ρωτήσει τη Harris γιατί επέλεξε ένα τραγούδι της Nina Simone, το «I'm Feeling Good», στην ορκωμοσία της ως Αντιπρόεδρος, υποθέτοντας ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία.
«Ρωτήστε τη γιατί γιατί μετά από αυτόν τον πόνο και τα δεινά που μας επέφερε, έβαλε ένα τραγούδι της Nina Simone στην ορκωμοσία της;! Ήξερε τι έκανε», έγραψε χαρακτηριστικά.