Thumbnail

H Kim Kardashian μιλά για τη διπολική διαταραχή του Kanye West H Kim Kardashian μιλά για τη διπολική διαταραχή του Kanye West

Mετά το δημόσιο παραλήρημα του γνωστού ράπερ, η σύζυγός του έσπευσε να τον προστατεύσει από την κατακραυγή
Παρόλο που εκείνος την κατηγόρησε ανοιχτά πως προσπαθεί να τον κλείσει σε ψυχιατρική κλινική, η Kim με ανακοίνωσή της μίλησε με τρυφερότητα για την ψυχική υγεία του σύζύγου της, ζητώντας από κοινό και ΜΜΕ να δείξουν συμπόνοια και ενσυναίσθηση.

Συγκεκριμένα, ανάφερε: 

«Όπως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από την ασθένεια αυτή ή έχει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ασθενή, ξέρει πόσο απίστευτα περίπλοκο και επώδυνο είναι να το καταλάβεις.   Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημοσίως για το πώς αυτό μας επηρέασε στο σπίτι, διότι είμαι πολύ προστατευτική για χάρη των παιδιών μας και (σέβομαι) το δικαίωμα του Kanye  στην ιδιωτικότητα όταν πρόκειται για την υγεία του. Αλλά σήμερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να το σχολιάσω λόγω του στίγματος και των παρανοήσεων σχετικά με την ψυχική υγεία.   Εκείνοι που κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ακόμη και την καταναγκαστική αυτή συμπεριφορά, γνωρίζουν ότι η οικογένεια είναι ανίσχυρη, εκτός αν το μέλος που πάσχει από την ασθένεια είναι ανήλικο.   Άτομα που δεν γνωρίζουν αυτήν την εμπειρία, μπορεί να κρίνουν πιο εύκολα και να μην καταλαβαίνουν ότι το ίδιο το άτομο πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία λήψης βοήθειας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν η οικογένεια και οι φίλοι του.   Κατανοώ ότι ο Kanye  υπόκειται σε κριτική επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του κατά καιρούς μπορούν να προκαλέσουν έντονες απόψεις και συναισθήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Kanye West: Η πρώτη του -όχι και τόσο πετυχημένη- «προεκλογική» ομιλία (Bίντεο)

Thumbnail

Είναι ένα λαμπρό αλλά περίπλοκο άτομο που υπό την πίεση του να είσαι καλλιτέχνης και μαύρος, βιωνόντας παράλληλα και την οδυνηρή απώλεια της μητέρας του, πρέπει να αντιμετωπίσει επίσης την πίεση και την απομόνωση, που εντείνεται από τη διπολική διαταραχή του.   Όσοι είναι κοντά στον Kanye ξέρουν την καρδιά του και καταλαβαίνουν ότι τα λόγια του μερικές φορές δεν ταιριάζουν με τις προθέσεις του.  Το να ζει με διπολική διαταραχή δεν μειώνει ή ακυρώνει τα όνειρά του και τις δημιουργικές του ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μη επιτεύξιμα μπορεί είναι για ορισμένους. Αυτό είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και όπως όλοι έχουμε δει, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα.   Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για το ζήτημα της ψυχικής υγείας, ωστόσο πρέπει επίσης να κάνουμε αναφορά και στα άτομα που ζουν με την ασθένεια, ειδικά σε περιόδους που το χρειάζονται περισσότερο.  

Ζητώ ευγενικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το κοινό να μας προσφέρουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Ευχαριστώ όσους έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ευημερία του Kanye , αλλά και για την κατανόησή σας". 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Kanye West έθεσε μέσω Twitter υποψηφιότητα για πρόεδρος (Φώτο) 

Πηγή

Home