Antigoni - Eurovision 2026: Η Κύπρος διαγωνίζεται απόψε στον Β' Ημιτελικό (Βίντεο)
Η Κύπρος με την Antigoni βρίσκεται στην 8η θέση εμφάνισης υπόσχεται μια άκρως εκρηκτική σκηνική παρουσία, γεμάτη ένταση, δυναμισμό και ethnic στοιχεία, φιλοδοξώντας να κερδίσει το κοινό και να εξασφαλίσει μία θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
Διάβασε Επίσης: Antigoni - Eurovision 2026: Η εκρηκτική εμφάνιση στην κριτική επιτροπή και το θερμό χειροκρότημα (Βίντεο)
Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης
-
Boυλγαρία– DARA με το «Bangaranga»
-
Αζερμπαιτζαν– Jiva παρουσιάζει το «Just Go»
-
Ρουμανία– Alexandra Căpitănescu με το «Choke Me»
-
Λουξεμβρούργο– Eva Marija και το «Mother Nature»
-
Πράγα – Daniel Zizka με το «Crossroads»
-
Αρμενία– Simón με το «Paloma rumba»
-
Ελβετία– Veronica Fusaro ερμηνεύει το «Alice»
-
Κύπρος– Αντιγόνη ανεβαίνει στη σκηνή με το «Jalla»
-
Λετονία– Atvara με το «Ēnā»
-
Δανία– Søren Torpegaard Lund και το «Før vi går hjem»
-
Αυστραλία – Delta Goodrem με το «Έκλειψη»
-
Ουκρανία– Leléka παρουσιάζουν το «Ridnym»
-
Αλβανία– Alis με το «Nân»
-
Μάλτα– Aidan ερμηνεύει το «Bella»
-
Νορβηγία– Jonas Lovv με το «Ya Ya Ya»
Διαδικασία ψηφοφορίας
Παράλληλα με τις 15 χώρες που ανεβαίνουν στη σκηνή απόψε, δικαίωμα ψήφου έχουν και οι προεπιλεγμένες συμμετοχές της Austria, της France και του United Kingdom.
Με βάση το σύστημα που επιστρέφει στους κανόνες της περιόδου 2010–2022, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται κατά 50% από τις εθνικές κριτικές επιτροπές και κατά 50% από την τηλεψηφοφορία. Οι επιτροπές των 15 διαγωνιζόμενων χωρών, καθώς και της Germany και της Italy, έχουν ήδη καταθέσει τις ψήφους τους από την πρόβα τζενεράλε που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, ενώ το κοινό θα κληθεί να δώσει τη δική του ετυμηγορία ζωντανά κατά τη διάρκεια της αποψινής μετάδοσης.
Τα νέα της Eurovision φέρνει κοντά σας το @stroma_cyprus
Διάβασε Επίσης: Akylas - Eurovision 2026: Τελικά πήρε η Ελλάδα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό; (Βίντεο)
