Thumbnail

Eurovision 2026: Το σχόλιο του BBC για τη συμμετοχή της Antigonis Eurovision 2026: Το σχόλιο του BBC για τη συμμετοχή της Antigonis

Τι αναφέρει για τον Akyla;
Το BBC δημοσίευσε ένα αναλυτικό αφιέρωμα για τη Eurovision Song Contest 2026 και τα 35 τραγούδια που διαγωνίζονται φέτος, κάνοντας ειδική αναφορά τόσο στον Akyla όσο και στην Antigoni.

Στην εισαγωγή του άρθρου, το BBC σημειώνει πως η φετινή Eurovision έρχεται «σαν μια αχτίδα φωτός μέσα στη γενικότερη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κόσμου», χαρακτηρίζοντάς τη ως τον πιο «συμπαγή» διαγωνισμό από το 2003, καθώς συμμετέχουν μόλις 35 χώρες λόγω του μερικού μποϊκοτάζ που σχετίζεται με την παρουσία του Ισραήλ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι, αν κάποιος αφήσει στην άκρη την πολιτική διάσταση, ο θεσμός συνεχίζει να προσφέρει το γνώριμο μείγμα θεάματος, υπερβολής και μουσικού χάους.

Διάβασε Επίσης:  Antigoni - Eurovision 2026: Η εκθαμβωτική εμφάνιση της στο τιρκουάζ χαλί (Φώτο)

Για την ελληνική συμμετοχή, το BBC αναφέρει ότι η Ελλάδα θεωρείται από τα δυνατά φαβορί, ακολουθώντας πολύ κοντά τη Φινλανδία. Ο Akylas ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει παραδοσιακά ελληνικά όργανα με ήχους που θυμίζουν Super Mario και έντονο house ρυθμό. Το τραγούδι «Ferto» αρχικά μοιάζει να μιλά για τη δόξα και τα χρήματα, όμως στη συνέχεια αποκτά πιο προσωπικό χαρακτήρα, όταν ο τραγουδιστής απευθύνεται στη μητέρα του που τον μεγάλωσε μόνη της μέσα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, υποσχόμενος ότι δεν θα τους λείψει ποτέ ξανά τίποτα.

Όσον αφορά την κυπριακή συμμετοχή, το BBC περιγράφει την Antigoni ως μια καλλιτέχνιδα που προσφέρει «Η Antigoni — την οποία ίσως αναγνωρίσετε ως πρώην διαγωνιζόμενη του Love Island — μας καλεί στην πίστα για τρία λεπτά μεσογειακής απόδρασης. Οι στίχοι του “Jalla” αναφέρονται στο τσιφτετέλι, έναν δημοφιλή ελληνικό χορό της κοιλιάς, και μπορείτε να εντοπίσετε στοιχεία της Shakira. Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού αποδείχθηκε υπερβολικό για μια ομάδα “ανήσυχων” προσωπικοτήτων στην Κύπρο, οι οποίες το χαρακτήρισαν “προσβλητικό για την κυπριακή ιστορία και τις παραδόσεις”».

 

 

Τα νέα της Eurovision φέρνει κοντά σας το @stroma_cyprus

 

1

Home