Thumbnail

Μαρίνα Μανδρη: Υπερασπίζεται τη Μέλανη Στέλιου για τη σεξιστική συμπεριφορά που δέχθηκε (Φώτο) Μαρίνα Μανδρη: Υπερασπίζεται τη Μέλανη Στέλιου για τη σεξιστική συμπεριφορά που δέχθηκε (Φώτο)

Όσα έγραψε δημόσια η ηθοποιός
Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για τις δηλώσεις της Μέλανης Στέλιου σχετικά με τους κυνηγούς.

Συγκεκριμένα η Μέλανη με αφορμή τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, έγραψε στο προφίλ της στο Facebook: «Θα πω αυτό που είπα και στην συνέντευξη μου. Η μη ισονομία σε αυτό το κράτος ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Και προκαλείτε κύριοι. Όταν το κράτος κάνει χατήρια σε μια μερίδα «ανθρώπων» ΠΡΟΚΑΛΕΙ! 
Οι κυνηγοί μπορούν να κυκλοφορούν από τις 5 το πρωί στέλνοντας sms 6. Στην επιστροφή πριν τις 21:00 απλά ξαναστέλνουν 6 για επιστροφή.
Να βγεις να σκοτώσεις δικαιούσαι. Να βγεις να κάνεις δεντροφύτευση απαγορεύεται. Να βγεις για πεζοπορία ή βόλτα στο δάσος απαγορεύεται. 
Το post πιο κάτω απλά επιβεβαιώνει την δημιουργία, με ευθύνη του κράτους, ενός είδος Κυπραίου που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω όλων των άλλων. Ένα είδος που θεωρεί ότι επειδή κρατά ένα δίκανο μπορεί να εκφράζετε όπως θέλει και να κάνει ότι θέλει χωρίς επιπτώσεις. Ένα είδος που ο μόνος τρόπος που ξέρει να υπερασπίζετε τις θέσεις του είναι μέσα από το βρισίδι και τα σεξιστικά σχόλια. 
Δεν φταίνε όμως αυτοί. Όταν το κράτος τους κάνει τα χατήρια τους δίνει και το σχοινί να θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω.
Τεντώστε το σχοινί κι άλλο. Μπορείτε. 
Είτε κυνηγός είναι είτε επιχειρηματίας που κτίζει μέσα στον Ακάμα, το ίδιο πράγμα είναι, δημιούργημα της αναξιοκρατίας και της μη ισονομίας
».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Κυριάκου: Απαντάει γιατί τον έδιωξαν από το «Δώσε Βάση» (Βίντεο)

 

 

Θα πω αυτό που είπα και στην συνέντευξη μου. Η μη ισονομία σε αυτό το κράτος ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Και προκαλείτε κύριοι. Όταν το...

Δημοσιεύτηκε από Melanie Steliou Nicolaou στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί ήταν αυτοί που έγραψαν σεξιστικά σχόλια κάτω από το ποστ της. 
Φυσικά, πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί υποστήριξαν δημόσια την Μέλανη Στέλιου. Ανάμεσα τους και η Μαρίνα Μανδρή, η οποία έγραψε στο facebook της: 

 


«ΤΟΞΙΚΗ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ
«Η φράση τοξική αρρενωπότητα χρησιμοποιείται στις κοινωνικές επιστήμες για να περιγράψει παραδοσιακά μοτίβα συμπεριφοράς μεταξύ των ανδρών που σχετίζονται με αρνητικές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Τέτοια "τοξικά" αρρενωπά μοτίβα συμπεριφοράς περιλαμβάνουν την τάση για κυριαρχία, την υποτίμηση των γυναικών, την ακραία αυτοπεποίθηση και την καταστολή των συναισθημάτων.
Ορισμένα γνωρίσματα τα οποία έχουν συνδεθεί παραδοσιακά με την αρρενωπότητα, όπως ο μισογυνισμός, η ομοφοβία και η βία, μπορούν να θεωρηθούν ως "τοξικά" λόγω επιβλαβών επιδράσεων στην κοινωνία...» (wikipedia)
💪🏼Στέκω αλληλέγγυα στη συνάδελφο Μέλανη Στέλιου για την άνευ προηγουμένου σεξιστική επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ώρες επειδή τόλμησε να εκφράσει δημόσια την άποψη της περί άνισης μεταχείρισης των πολιτών στην Κυ(νηγί)προ. Ταυτόχρονα, θέλω να δηλώσω πως αυτή η επίθεση, σήμερα δεν έγινε μόνο στη Μέλανη αλλά σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου. Τέτοιου είδους συμπεριφορές χαρακτηρίζουν τη βία κατά  των γυναικών και δεν πρέπει να έχουν θέση σε καμία κοινωνία. 
Καμία Μόνη Ρε
»

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Φουρέιρα: Παντρεύεται!

 

ΤΟΞΙΚΗ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ «Η φράση τοξική αρρενωπότητα χρησιμοποιείται στις κοινωνικές επιστήμες για να περιγράψει...

Δημοσιεύτηκε από μαρίνα μανδρή στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εβελίνα Σκίτσκο: Την έχεις δει χωρίς ίχνος μακιγιάζ; (Φώτο) 

Home