Thumbnail

Zήτησαν από το παλάτι του Μπάκιγκχαμ τις συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου Zήτησαν από το παλάτι του Μπάκιγκχαμ τις συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου

Ξετρελάθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος από τα πιάτα του Ελλαδίτη σεφ
Αλησμόνητο έμεινε το δείπνο στον πρίγκιπα Κάρολο κατά την παρουσία του στο  Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Θέλησε λοιπόν τα εκλεκτά αυτά πιάτα που δοκίμασε στην Ελλάδα, να τα γεύεται και στη χώρα του.

Οι γεύσεις που δημιούργησε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, φαίνεται ότι εντυπωσίασαν τον πρίγκιπα Κάρολο και σύζυγό του, Καμίλα. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σεφ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, του ζήτησαν από το παλάτι του Μπάκιγκχαμ, τις συνταγές του. "Ζήτησαν όλο το μενού, όχι μόνο μία συνταγή” δήλωσε χαρακτηριστικά. 

“Αυτό μας κάνει περήφανους και αν θέλετε αρεστούς γιατί χωρέσαμε όσο περισσότερη Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε ένα πιάτο ή σε τέσσερα μαζί με το γλυκό.Έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας. Θα ανιχνεύσει τα προϊόντα μας, θα τα ξαναδιαβάσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα” πρόσθεσε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Διάβασε ακόμη: Τζώρτζια Παναγή: "Χίλιες φορές να ήμουν στο Survivor παρά στο My Style Rocks"  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H απίθανη αντίδραση της Σκορδά όταν ο Λιάγκας κοίταξε κρυφά το κινητό της στον αέρα του Πρωινού (Βίντεο)  

To μενού που αγάπησε το πριγκιπικό ζεύγος ήταν το εξής:

Πρώτο πιάτο  μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Η σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια, με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο, κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι γεύτηκαν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γης, είχε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή 

 
Home