Thumbnail

Ιρλανδική κομψότητα Ιρλανδική κομψότητα

Το Bolton Coach House στο Δουβλίνο συνδυάζει τη βιομηχανική του κληρονομιά με μια εκλεκτική γεύση παιχνιδιάρικης κομψότητας.
Η ζωή σε μια σύγχρονα σχεδιασμένη κατοικία έχει το πλεονέκτημα της επικαιρότητας και της νεωτερικότητας. Ακόμα και για αυτούς που ζουν σε ένα ιστορικό κτίριο, προσφέρει διαχρονικότητα και προοπτική. 

bolton2

bolton 3

bolton4

bolton5

bolton6

Σπάνια συναντάμε ένα έργο που συνδυάζει τόσο άψογα και τις δύο ποιότητες, όπως συμβαίνει με το Bolton Coach House στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Σχεδιασμένο από τους Kingston Lafferty Design (KLD), η κατοικία ενώνει άψογα ένα ανακαινισμένο σπίτι (πρώην σταθμός λεωφορείων του 18ου αιώνα και χαρτοποιείο) και μια νέα επέκταση σύνχρονου εκλεπτισμού. Αντί να επιβάλουν μια ομοιόμορφη αισθητική, οι σχεδιαστές επέλεξαν να αντικαταστήσουν τη βιομηχανική κληρονομιά του ανακαινισμένου κτιριού, με τον κομψό μινιμαλισμό του νέου κτιρίου, καθώς και να εφαρμόσουν εκλεπτισμένα, μια ποικιλία διαφορετικών μορφών για να καθορίσουν κάθε χώρο. Αν και δημιουργεί ένα συνονθύλευμα θεματικών εσωτερικών χώρων, το σπίτι των τεσσάρων υπνοδωματίων ξεδιπλώνεται όμορφα με μια γοητευτική ευχάριστη χάρη στην ελεύθερη διαρρύθμιση, που συνδέει παρά να χωρίζει τα δωμάτια, και προτιμά την απλότητα πέρα ​​από την επιδεξιότητα και τη συνεπή χρήση χαρακτηριστικών λεπτομερειών.

bolton

bolton8

bolton 9

Στο κέντρο του, οι κοινόχρηστοι χώροι στο ισόγειο ξεδιπλώνονται ως ένα πολυεπίπεδο χώρο που συνυπάρχει με το ιστορικό κτίριο και τη σύγχρονη επέκταση. Από τη θολωτή τραπεζαρία και το στενό σαλόνι μέχρι το μινιμαλιστικό, φωτισμένο καθιστικό και κουζίνα, οι interiors δημιούργησαν ξεχωριστές ζώνες που ενώνονται μεταξύ τους, προσφέροντας πολλαπλές διαδρομές για να περιηγηθεί καποιος στον χώρο. Η ελευθερη άνεση οδηγείται και προς τα έξω, όπου μια νέα βεράντα έχει ενσωματωθεί άψογα ως συνέχιση των εσωτερικών χώρων. Ένας χτιστός πάγκος-τραπέζι,  καλύπτει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση της συνέχειας.

bolton 10

bolton 11

bolton 12

bolton 13

bolton 14

Το σπίτι είναι ένα θησαυροφυλάκιο παιχνιδιάρικων αντιπαραθέσεων που βλέπουμε απο τις αρχικές πέτρινες πλάκες του χαρτοβιομηχανικού μύλου που δίνουν τη θέση τους στις 3μετρες οροφές ως κολώνες, τα εκτεθειμένα τούβλα, η πέτρα και ο σοβάς συνυπάρχουν με το γυαλισμένο μάρμαρο, το πατωμα απο ξύλο καρυδιάς και τον ορείχαλκο, οπως και τα ρουστίκ πλακάκια στο δαπέδου. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, τα δωμάτια είναι ενωμένα με μια έντονη αίσθηση λιγοστής κομψότητας και λιτότητας, καθώς και με τη χρήση των μεταλλικών πόρτων με τις μαύρες ζωγραφιές, οι οποίες αντανακλούν τη βιομηχανική κληρονομιά του ιστορικού κτιρίου, τόσο σε σχήμα όσο και σε ευαισθησία. Η εκλεκτική παλέτα απο υπέροχα υλικά, επεκτείνεται και στην επιλογή των επίπλων που συνδυάζει κλασικά κομμάτια, όπως το τραπέζι Tulip του Eero Saarinen με σύγχρονα κομμάτια απαράμιλλου νεωτερισμού, τους ελλειπτικούς καθρέφτες που είναι διακοσμημένοι με ορείχαλκο και ευθυγραμμίζουν το διάδρομο της εισόδου, όπως και με το freestand κρεβάτι στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Με μια τέτοια ποικιλία από συνδυασμένα κομμάτια διαφορετικών εποχών, στυλ και φινιρίσματα, βεβαιώνεται η δημιουργική τόλμη των σχεδιαστών, η οποία τροφοδοτείται από ένα ευρύ φάσμα εμπνευσης, επηρεασμένοι το ύφος Memphis, το οποίο βλέπουμε όλο και πιο συχνά αυτό τον καιρό.Υποστηριζόμενος από έντονη αίσθηση στυλ, ο επιλεκτικός χαρακτήρας των Interiors δεν έχει ξεφεύγει ποτέ από την επιδεξιότητα ή το τέχνασμα, χαρίζοντας με χαρά την βιομηχανική κληρονομιά του κτιρίου μέσω ενός φακού σύγχρονης πολυτέλειας και κομψότητας.

bolton 15

bolton 16

bolton 17

bolton 1
 

Home