Thumbnail

Το Twin Gables House, η επιτομή του μινιμαλισμού Το Twin Gables House, η επιτομή του μινιμαλισμού

Ένα σπίτι της δεκαετίας του 50, υλοποιείται και εξακολουθεί να είναι τόσο ξανά στο παρόν
Η αρχιτεκτονική του γραφείου Ryan Leidner προσφέρει ένα απολαυστικό μινιμαλισμό μεταμορφώνοντας ένα σπίτι της δεκαετίας του 1960 απο τα θεμέλιά του, δίνοντας του ξανά ψυχή

TGH 15

Ο ηγέτης των σπιτιών του Μοντερνισμού στα μέσα του αιώνα, Joseph Eichler καθόρισε το «California Modern» για πολλά χρόνια - αλλά με αυτή φορα, μετά απο πολλά χρόνια την τον Αρχιτεκτονικό γραφείο Ryan Leidner Architecture με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, πήγε πίσω πολλά χρόνια και λάβετε μεταμόρφωσε αυτό το υπέροχο σπίτι, φέρνοντας την αίγλη του ξανά στο προσκήνιο, κάνοντας ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν. Το σπίτι βρίσκεται σε μια από τις πιο αξιοζήλευτες τοποθεσίες του Silicon Valley και φιλοξενεί ένα ζευγάρι σχεδιαστών με την οικογένειάς τους, οι οποίοι ερωτεύτηκαν την ιδιοκτησία κατά την πρώτη επίσκεψη εκεί και ζήτησαν απλά να φέρουν “ομαλά” το ύφος του τότε, στο σήμερα. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του Ryan Leidner, στόχος τους ήταν να «επαναπροσδιορίσουν το σπίτι» στη μια νέα εποχή, διατηρώντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, βελτιώνοντας παράλληλα την ενεργειακή απόδοση, την άνεση και τη ροή του. Υπάρχει πραγματικά κάτι μαγικό για το να είσαι στον καταπράσινο κήπο της αυλής και να βλέπεις μέσα από το σαλόνι και πίσω. Είναι σαν το σπίτι να απο-υλοποιείται κατά κάποιον τρόπο και εξακολουθεί να είναι τόσο ξανά στο παρόν.

TGH13

TGH33

TGH20

Μια προσεκτική και διεξοδική ανακαίνιση από τους αρχιτέκτονες ξεφλουδίζει τα πολλά στρώματα της αναδιαμόρφωσης του σπιτιού που είχε υποστεί τόσα χρόνια, αποκαλύπτοντας τον καθαρό μινιμαλισμό. Το χαλί Shag, οι καθρέφτες στους τοίχους και τα παλιά ντουλάπια έστρωσαν το δρόμο για να εκτεθει η οροφή και τα δοκάρια από ξύλο, οι συρόμενες γυάλινες πόρτες και το μαγικό μάρμαρο Carrara. Οι τοίχοι αφαιρέθηκαν για να δημιουργήσουν μια πιο ανοιχτή κάτοψη που ρέει προς τα έξω τοπίο. Σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού ανοίγει στον καταπράσινο κήπο που έχει σχεδιαστεί από τους Stephens DesignStudio, με το πράσινο του τοπίου να εξισορροπεί την παλέτα με το πίσω μέρος του σπιτιού.

TGH37

TGH38

TGH39

TGH10

TGH11

Η σύγχρονη ευαισθησία του σπιτιού ενισχύεται περαιτέρω από τις υφές και τα έπιπλα. Αυτό που αρχικά μοιάζει με μια απλή λευκή παλέτα και μια χούφτα κομμάτια σχεδιαστών είναι το κάτι άλλο. Τα πλακάκια απο πορσελάνη μεγάλου σχήματος και οι λευκές πινελιές απο ξύλο βελανιδιας προσθέτουν ενα λεπτό ορισμό στο χώρο του μπάνιου και της κουζίνας, ενώ η μπροστινή πρόσοψη του σπιτιού ανανεώνεται με κόκκινες λωρίδες απο ξύλο κέδρου, οι οποίες λειτουργούν και ως ηχομονωτικό και κρύβουν την πόρτα του γκαράζ. Αυτός είναι ο μινιμαλισμός στα καλύτερά του: ο σχεδιασμός που εργάζεται σκληρά για να ικανοποιήσει την αισθητική πρόθεση ενός χώρου προσθέτοντας λειτουργικότητα και τη δομή. Χωρίς να χάσει τις σύγχρονες βάσεις του στα μέσα του αιώνα, αυτό το σπίτι είναι πλέον ακόμη περισσότερο από ένα καταφύγιο από τη φασαρία έξω, ένας λειτουργικός οικογενειακός χώρο και ένας παιάνας για καθαρή, εκλεπτυσμένη απλότητα.

TGH26

TGH0

TGH4

 

 


 

Home