Thumbnail

Καθαρό οξυγόνο και πράσινο στο φούλ Καθαρό οξυγόνο και πράσινο στο φούλ

Στην Αράχωβα,  δεσπόζει μια διώροφη πολυτελής κατοικία με θέα το δελφικό τοπίο. Απλά υπέροχη…
Το εξοχικό είναι χτισμένο από πέτρα, κεραμίδι και ξύλο, υλικά που βγαίνουν απ' τη γη, για να μπορεί να μεταφέρει έτσι όλη τη θετική ενέργεια τους, στους λίγους τυχερούς που θα περάσουν το πλατύσκαλο του. 

araxova1

araxova2

araxova3

araxova4

Δια μέσου των ανοιγμάτων, προς την κατεύθυνση του σπιτιού, κάτω από το απαλό φως διαγράφεται μέρος του εσωτερικού του σπιτιού με ζωντανά και φιλόξενα χρώματα και έντονη την παρουσία του ξύλου. Το όλο σκηνικό δημιουργεί μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αγροτική κατοικία. Το ενιαίο δωμάτιο που φιλοξενεί το καθιστικό, την τραπεζαρία του και την κουζίνα χαρακτηρίζει η ζεστασιά και η οικειότητα, που προέρχεται από την ανάμειξη επίπλων και μικροαντικειμένων. Φιλόξενοι πράσινοι δερμάτινοι καναπέδες και καλλίγραμμες πολυθρόνες, τραπεζάκια και παλαιωμένα έπιπλα με χειροποίητο βερνίκι ή βαμμένα σε απαλό χρώμα έρχονται να δέσουν με το ξύλινο ξανθό πάτωμα και το σκούρο του ταβανιού. Το ξύλινο πατάρι που φιλοξενεί τον όροφο του εξοχικού σπιτιού, προσθέτει και το δικό του σκούρο τόνο και συνεχίζει στο ίδιο ύφος επενδύοντας το κεκλιμένο μέρος της σκεπής, πάνω από το καθιστικό με το τζάκι,. Οι τόνοι του πράσινου, γκρι και λευκού, αποκτούν πρόσθετη ενέργεια με το χρώμα και το σχέδιο των μαξιλαριών συνάμα με το ζεστό πορτοκαλί της πολυθρόνας στο χώρο. Διακοσμητικά, μικροαντικείμενα που κάποια παραπέμπουν στην παράδοση, κοσμούν την κάθε γωνιά και αραχνοΰφαντες γκρι κουρτίνες αγκαλιάζουν το χώρο. Η σκάλα του σπιτιού κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο, οδηγεί διακριτικά στον υπόγειο, όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια των ιδιοκτητών με την πισίνα και το γυμναστήριο. Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα δημιουργούν τα φωτιστικά στο χώρο μαζί με τα κεριά που έχει αναμμένα συνήθως η ιδιοκτήτρια. Τα πάντα συνηγορούν διακριτικά, ακόμη και ο μικρός κήπος του σπιτιού, που περιορίζεται κατά μήκος των συνόρων της ιδιοκτησίας και φιλοξενεί μαζί με τα δέντρα αρωματικά, αγάπανθους και ορτανσίες. Η κεκλιμένη στέγη στο χώρο που φιλοξενεί το μικρό σαλονάκι, είναι επενδυμένη με σκούρο ξύλο, υλικό που τονίζει το μοντέρνο ρουστίκ στυλ του σπιτιού. Η συμμετρία στο χώρο, οι γκρι κουρτίνες, το διάχυτο λευκό της πέτρας στους τοίχους συντείνουν στο αρμονικό αποτέλεσμα. Την βιβλιοθήκη πίσω από τους δερμάτινους καναπέδες του οίκου Baxter κοσμούν διαφορετικά αξεσουάρ, αγορές της ιδιοκτήτρια από όλο τον κόσμο.

araxova5

araxova6

araxova7

Στο κέντρο ένα τραπέζι από κορμούς δέντρων του οίκου Riva, φιλοξενεί μικροαντικείμενα και προσδίδει μια νότα νοσταλγίας στο χώρο. Η κουζίνα σε σχήμα Π είναι κατασκευασμένη από ξύλο επεξεργασμένο με ανοιχτόχρωμο γκρι βερνίκι ώστε να δένει αισθητικά με το υπόλοιπο στυλ του σπιτιού. Φιλοξενεί χρηστικά και διακοσμητικά μικροαντικείμενα που παραπέμπουν στην παράδοση όπως παλιά πιάτα , καράφες, ξύλινες σκάφες και παλιά σετ τσαγιού, ενώ ταυτόχρονα η κεντρική νησίδα δημιουργεί ένα λειτουργικό χώρο όπου η οικογένεια μπορεί να μαγειρέψει έχοντας συντροφιά. Τη ξύλινη τραπεζαρία στην είσοδο του σπιτιού, βαμμένη σε σκούρο χρώμα, πλαισιώνουν οι λιτές καρέκλες με ψάθα, δημιουργώντας ένα τελείως προσωπικό και απρόσμενο mix & match στο χώρο. Το σκηνικό ολοκληρώνουν οι ξύλινες κουρτίνες/φυλλαράκια, επιτρέποντας στο φως της ημέρας να διεισδύει διακριτικά.  Το υπόγειο του εξοχικού φιλοξενεί τα κυρίως υπνοδωμάτια με en suite μπάνιο. Στο προχωλ δύο ψάθινες καρεκλίτσες μπροστά στο παράθυρο δημιουργούν μια ρομαντική γωνιά, όπου το ανδρόγυνο μπορεί να απολαύσει παρέα τη θέα. Στο χώρο του δωματίου, το σκούρο του χώρου επισκιάζει το μπεζ που χρωματίζει τα μαξιλάρια, τα δύο ξύλινα μπαούλα-κομοδίνα', όπως και την ιδιαίτερη κεφαλαριά που βρίσκεται πίσω από το κρεβατι. Τα χαλιά και τα ριχτάρια προσθέτουν μια νότα νοσταλγίας και παραπέμπουν σε παλιές κουβέρτες με ένα μοντέρνο touch.  Στο υπόγειο βρίσκεται και η εσωτερική πισίνα αφού ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να θερμαίνεται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται ολόχρονα επενδυμένη στο πάτωμα με μάρμαρο της περιοχής και στους τοίχους ξύλα από πεύκο. 

araxova8

araxova9

araxova11

araxova12

araxova13

 


 

Home